CHP'li Kaplan, otoyolun ulaşıma kapatılmasını Meclis'e taşıdı

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, TEM Otoyolu Ankara istikametinin Gebze ile İzmit doğu kavşağı arasındaki bölümün çalışma sebebiyle ulaşıma kapatılmasını Meclis'e taşıdı. Kaplan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Kaplan, otoyolun ulaşıma kapatılmasını Meclis'e taşıdı

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, TEM Otoyolu Ankara istikametinin Gebze ile İzmit doğu kavşağı arasındaki bölümün çalışma sebebiyle ulaşıma kapatılmasını Meclis'e taşıdı. Kaplan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada, önergede, "TEM Otoyolu'nun Kocaeli sınırları içindeki Gebze kavşağından, İzmit doğu kavşağına kadar olan bölümünde yol çalışması gerekçesiyle İstanbul’dan Ankara yönüne olan hat yaklaşık 3 ay süresince kara yolu ulaşımına kapatıldı." ifadelerini kullandı.

Kaplan, şunları kaydetti: "Bu nedenle, günlük olarak D-100 kara yolunda seyreden araçlara ilave olarak İstanbul yönünden Ankara yönüne TEM’den gelecek olan araçlarla Gebze’den D-100 kara yoluna verilmektedir. Bu istikamette yaklaşık günde 50 bin aracın trafikte olduğu düşünüldüğünde olayın vahameti anlaşılmaktadır. Bu uygulamanın başladığı günden bu yana Gebze, Darıca ve Çayırova kavşaklarında ve şehir içlerinde trafik dönem dönem tıkanma noktasına gelmektedir. Sanayi bölgesi olması nedeniyle günlük olarak insanların işine gitmesi Gebze’den İzmit’e, ortalama 3 ile 5 saat sürmektedir.

1-Bu kadar yoğun trafiğin olduğu bir bölgede hiçbir önlem ve alternatif üretilmeden yaklaşık 30 kilometre civarındaki bu yol hangi mantıkla bakıma alınıyor? Bu bakımı neden Gebze-Dilovası, Dilovası-Hereke, Hereke-Körfez kavşağı şeklinde etap etap yapmadınız?

2- Hızlı Tren Projesi doğrultusunda, demiryolu taşımasının olmadığı bu dönemde insanların günlük işlerine giderken zaman kayıplarına uğramasına neden olan bu plansızlığınız niye? Bu mağduriyeti gidermek için TEM Otoyolu'nun Ankara, İstanbul istikametinde bir şerit sadece küçük taşıtlara ek olarak açılamaz mı?

3- Bölgedeki insanların iş yerlerinin bilgisi olmadan D-100 üzerine yüklediğiniz bu araç trafiğiyle Dilovası, Hereke ve Gebze’de ölümlü trafik kazaları meydana gelmekte ve hoş olmayan sorunlar doğurmaktadır. Bu sıkıntıyı aşmak için bakanlığınız kısa süre içerisinde bir önlem almayı düşünüyor mu?"

CİHAN

Yorumlar