CHP'li Kalkavan: AKP'nin insanlara verdiği değer Soma'da görüldü

CHP Samsun Milletvekili A.İhsan Kalkavan Bafra ilçe teşkilatını ziyaret ederek yeni seçilen yönetime 'hayırlı olsun' dileklerini iletti.Kalkavan, burada yaptığı açıklamada,’’Yoğun bir çalışma içerisindeyiz ama bir adım ileriye gidemiyoruz....

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Kalkavan: AKP'nin insanlara verdiği değer Soma'da görüldü

CHP Samsun Milletvekili A.İhsan Kalkavan Bafra ilçe teşkilatını ziyaret ederek yeni seçilen yönetime 'hayırlı olsun' dileklerini iletti.

Kalkavan, burada yaptığı açıklamada,’’Yoğun bir çalışma içerisindeyiz ama bir adım ileriye gidemiyoruz. Bu halkımız vermiş çoğunluğu AKP’nin ellerine. Ülkemiz son zamanlarda bir acı yaşadı. Soma olayları ortaya çıktı. AKP hükümetinin insanlara ve işçilerimize verdiği değeri en son Soma’da gördük. Soma madenlerinde işçilere verilen gaz maskeleri çakma, Çin malı. Ve bu maskeler inanır mısınız, ücretli dağıtılmış. Hala bu işleri tiye alıyorlar. Bakanlar birbirine taş atıyor. Biz CHP olarak 8 yıldır taşeronluk kaldırılsın, dedik. Fakat şimdi bakan bunu söylüyor. Fakat buradan taşeron-patronluktan nemalanan AKP’nin grubu var." dedi.

Büyükşehir Yasası'nın başından beri yanlış olduğunu savunan Kalkavan," Anayasa değişikliği ile ilgili oylamada hükümet muhalefet partileriyle belli bir ittifaka gitmedi. Büyük şehir statüsü vermek istedikleri iller var. Bütün şehir kavramını oluşturmak istiyorlar. Bunların sakıncaları çok. Burada gaye hizmet değil. Altyapısı hazırlanmadan alelacele yapılan değişikliğin tek sebebi CHP ve diğer muhalefet partilerin ellerinde bulunan belediyeleri almak için yapıldı. Ve bunda da bazı yerlerde başarılı oldular. Bütün belediyeler dertli. AKP’nin kendi belediyeleri de dertli. Kimin eli, kimin cebinde belli değil. Büyükşehir yasası ile birlikte Van ve Mardin’i PKK’ya kaptırdık. Aynı Diyarbakır’a kaptırdığımız gibi. Çok yazık oldu." şeklinde konuştu.

Ziyarette CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay ve yönetimi hazır bulunurken Orhan Karafazlıoğlu isimli bir vatandaş ise elinde bulunan evrağa imza attırabilmek için büyükşehir yasasından dolayı Samsun'da hiç bir muhatap bulamadığından yakındı.

CİHAN

Yorumlar