CHP’li Kaleli, kamu bankalarının gazete ve televizyonlara verdiği krediyi sordu

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, kamu bankalarından Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası’ndan, 2013 yılında hangi gazete veya televizyonlara, ne kadar ilan ve reklam verildiğini, son 5 yıl içinde gazete ve televizyonlara yönelik...

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Kaleli, kamu bankalarının gazete ve televizyonlara verdiği krediyi sordu

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, kamu bankalarından Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası’ndan, 2013 yılında hangi gazete veya televizyonlara, ne kadar ilan ve reklam verildiğini, son 5 yıl içinde gazete ve televizyonlara yönelik kredi kullanım bedellerini Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a sordu.

Sena Kaleli, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’e sunduğu çifte soru önergesinde; kamu bankalarının medya kuruluşları için ayırdığı reklam ve ilan kriterlerinin yanı sıra, son 5 yıl içinde gazete ve televizyonlara yönelik kredi kullanım bedellerinin de açıklanmasını istedi. Kaleli, kamu bankalarının son 5 yıl içinde gazete ve televizyon kuruluşlarına yönelik uygulanan, kredi ve reklam bedelleri hakkında araştırma başlattı. Kamu bankalarından, hangi gazete ve televizyonlara ya da gazete ve televizyonların sahibi durumundaki gruplara ne kadar kredi verildiğinin açığa çıkarılmasını isteyen Kaleli, kamu bankalarının verdiği ilan ve reklamların bedelinin de gazete ve televizyonlara kullandırılan kredilerden mi? yoksa reklam ve ilan için ayrılan bütçelerinden mi karşılandığını sordu.

CİHAN

Yorumlar