CHP’li İnce: Yolsuzluğu biz yapsaydık sokağa çıkarmazlardı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, "Eğer yolsuzluğu yapan CHP olsaydı, dört bakanın fezlekesi olsaydı, genel başkanımızın internette oğluyla böyle konuşmaları geçseydi; bu millet hırsızlıktan, rüşvetten, bizi sokağa çıkarmazd.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li İnce: Yolsuzluğu biz yapsaydık sokağa çıkarmazlardı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, "Eğer yolsuzluğu yapan CHP olsaydı, dört bakanın fezlekesi olsaydı, genel başkanımızın internette oğluyla böyle konuşmaları geçseydi; bu millet hırsızlıktan, rüşvetten, bizi sokağa çıkarmazdı. CHP binalarını taşlarlardı.” dedi.

CHP’li Muharrem İnce, Sivas’ta düzenlenen mitinge katıldı. Seyrantepe Mahallesi’nde toplanan partililere seslenen İnce, “Eğer bu ülkenin soyulmasını istemiyorsanız hep beraber olmalıyız.” şeklinde konuştu.

Yolsuzluk operasyonlarına vurgu yaparak, 30 Mart’ta Türkiye’yi ikiye bölmek gerektiğini savunan İnce, şöyle devam etti:

“Bir yanda Bakan evlatları, öbür yanda vatan evlatları olacak. Bir yanda hırsızlar, öbür yanda namuslu vatandaşlar olacak. Bir yanda kasalarda ayakkabı kutularında dolar biriktirenler olacak, öbür yanda harçlık veremeyen babalar olacak. Bir yanda 700 bin liralık hediye saat alan bakanlar olacak, öbür yanda asgari ücretle geçinemeyen taşeron işçisi olacak. Türkiye’yi böyle ikiye bölersek hep beraber kurtuluruz.”

Başbakan’ın ‘Hırsızlık babadan oğula geçer’ dediğini hatırlatan Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına değinerek, “Ne diyor sabahın sekizinde açmış telefonu, ‘Alo’, ‘buyur babacığım’ diyor. 'Ne yaptın sıfırladın mı?', ‘Neyi Babacığım’ diyor, ‘Oğlum işte şeyleri sıfırladın mı?’ diyor. Hani diyorlar ya 'eşek yüküyle çalmış bunlar' diye. Eşek yüküyle değil, kamyonla çalmış kamyonla. Bir yanda açlıktan ölen çocuklar var, bir yanda 3 yaşındaki Muharrem’in cesedini torbada taşıyan babalar var. Bir yanda da kamyonla götüren babalar var.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin bu soygun düzeninde ne söylediyse Başbakanın başına geldi.” diyen İnce, Gezi olaylarında Başbakan’ın, 'Bazı kişilerin camiye ayakkabıyla girdi' dediğini aktararak, “Girilmez doğru ama camiye cebindeki haram parayla hiç girilmez onu niye konuşmuyor.” açıklamasını yaptı.

Sözü sık sık ‘Hırsız Tayyip’ diye kesilen İnce, izlediği bir reklamdan bahsederek, “Çocukluğumda bir reklam vardı. 'Hırsız denince akla her an onun adı gelir' Hatırlıyorsunuz değil mi?” diye sordu.

"YILLARCA ÖVDÜĞÜ CEMAATE ÇETE DİYOR"

Başbakan Erdoğan’ın yıllarca Türkçe Olimpiyatları'na giderek Fethullah Gülen’e övgüler yağdırdığını, ancak 6 ay sonra örgüt ve çete dediğini anlatan CHP Grup Başkan vekili İnce, şu ifadeleri kullandı:

"Anlatıyor şimdi, ‘Ey cemaat, sen ne istedin de vermedik’ diyor. Türkçe Olimpiyatları'na gidiyor, Fethullah Gülen’e övgüler yağdırıyor. 'Yeter artık bu hasret gel artık Türkiye’ye' diyor, Allah Allah! aradan altı ay geçiyor 'bu örgüt' diyor, 'bu çete' diyor, 'bu paralel yapı' diyor. Soruyoruz ona; dün dostundu bugün niye çete diyorsun, paralel devlet diyorsun? 'Kandırılmışım, safmışım' diyor. Ey Sivaslılar, ey Cumhuriyetin çocukları, saf adamdan Başbakan olur mu? Olmaz. Biz saf Başbakan istemiyoruz, cemaat bunu kandırdıysa, Obama buna kim bilir neler yapmıştır.”

"YOLSUZLUĞU BİZ YAPSAYDIK BİNALARIMIZ TAŞLANIRDI”

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ve ses kayıtlarına değinen Muharrem İnce, “Eğer internette bizim genel başkanımızın oğluyla böyle konuşmaları geçseydi, dört bakanın fezlekesi olsaydı, hırsızlıktan, rüşvetten, bu millet bizi sokağa çıkarmazdı. CHP binalarını taşlarlardı öyle değil mi?” görüşünü savundu. CİHAN

Yorumlar