CHP'li İnce: Müslüman haram paraya el sürmez; makine ile sayar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında yapıldığı iddia edilen ve bazı internet sitelerinde yayınlanan ses kayıtlarındaki paralara değindi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li İnce: Müslüman haram paraya el sürmez; makine ile sayar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında yapıldığı iddia edilen ve bazı internet sitelerinde yayınlanan ses kayıtlarındaki paralara değindi. İnce, "Bunlar Müslüman adamlar. Kesin, şahitlik ederim. Yatak odasında kasa var, dolar var, avro var, para sayma makinesi var. Müslüman adam haram paraya el sürmez, makine ile sayar." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Trakya bölgesinde bulunan Muharrem İnce, Edirne’de partililerle bir araya geldi. Sanayi Sitesi'nde bulunan bir düğün salonunda partililere hitap eden İnce, Başbakan Erdoğan yüklendi.

"BU BİR İSTİKLAL SAVAŞI DEĞİL İSTİK(Bİ)LAL SAVAŞIDIR"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan’ın 'Bu bir istiklal savaşıdır.' sözüne "Bu bir İstik(Bi)lal savaşıdır" şeklinde göndermede bulundu. İnce daha sonra sözü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ve bazı internet sitelerine düşen konuşmaya getirdi.

CHP'li İnce, “Oğlanla konuşuyor. Sabah 08.00. 'Oğlum sıfırladın mı?', 'Yok baba' diyor. Ali’ye, Faik’e, eniştene, amcana, dayına ver. Dağıtıyor, dağıtıyor bitmiyor para. Çocukken annem beni gönderirdi bakkala. Gazyağı al derdi. Artan 5, 10 kuruşla kendine sakız al derdi. Bu artan para ile kendine villa alıyor. Dağıtmış, dağıtmış geriye kalmış 30 milyon avro. 30 milyon avro 90 trilyon yapar. Ben fizik öğretmeniyim. Matematikten anlarım. Her biri 200 liralık banknot olsa, 100 tane 200 lirayı getirsek lastiklersek. Böyle demetlerden tam 4 bin 500 demet yapar. Bir demeti yüz gram gelse 450 kilogram yapar. Yüz liralıklardan yapsak 900 kilogram yapar. Hani muhacirler derler ya 'Eşek yükünle götürdün beya' der ya. Eşek yükü filan değil. Eşek 900 kilogramı taşıyabilir mi? Kamyon yükü ile götürdüler.” şeklinde konuştu.

"MÜSLÜMAN ADAM HARAM PARAYA EL SÜRMEZ, MAKİNA İLE SAYAR"

AK Partiyi çok eleştirmesine rağmen hak verdiği bir tarafının olduğunu söyleyen İnce, konuşmasını söyle sürdürdü: “Bunlar Müslüman adamlar. Kesin, şahitlik ederim. Yatak odasında kasa var, dolar var, avro var, para sayma makinesi var. Müslüman adam haram paraya el sürmez. Makine ile sayar. Onun için. Haram-helal ver Allah’ım, garip kulun yer Allah’ım mantığında olacaksın. Bana Müslümanlık öğreteceksin. Hadi oradan. Sen kimsin?”

“Oğlum işte şeyi. Ömrünü yedi babasının. 7 dakikada anlatamadı." diyen İnce, "Bakanın çocuğu öyle mi? Bakanın çocuğu zeki bir dakika anladı. Bu 7 dakikada anlamıyor. Evladım diyor, sıfırla, sıfırla. İnşallah 30 Mart’ta bu millet onları sıfırlayacak.” diye konuştu.

"CEMAAT DEDİĞİN TÜRKİYE’DEKİ İNSANLAR, BİZİM KOMŞULARIMIZ"

Başbakan’ın bu cemaat, bu örgüt, bu paralel yapı dediğini anlatan İnce, “Arkadaş, sen 6 ay önce Fethullah Gülen Hocaefendi’nin çok büyük adam olduğunu anlatıyordun. Türkçe Olimpiyatları’nda 'Gel vatan hasreti sona ersin' diyordun. Bunları dedin mi? 'Dedim' diyor, 'safmışım' diyor. Saf adamdan başbakan olur mu? Cemaat dediğin Türkiye’deki insanlar, bizim komşular şunlar bunlar. Yav, seni cemaat kandırdıysa Obama sana ne yapmıştır kim bilir? Seni Putin de kandırmıştır. Seni Davos’ta da kandırmışlardır, Kıbrıs’ta, Irak’ta kandırmışlardır. O sevgili dostun Abdullah Öcalan da kandırmıştır. Hep görüşüyorsun ya! Hani 'görüşmedim' deyip sonra da 'görüşen şerefsizdir...' Sonra görüştüğün ortaya çıktı.” açıklamasında bulundu.

Bazı sözleri Başbakan’a Allah’ın söylettiğini dile getiren İnce, “Başbakan meydanlarda diyor ki, 'ben çocuklarıma helal lokma yedirtmedim' diyor. Biliyorum. Bu Facebook, Twiter, bunlar bu milletin başına bela. Bu milleti onlara yedirtmem diye bağırıyor. Sen bu milleti yedirtmem diye bağıracağına yetim hakkını, bu milletin hazinesini yetirtmem, yemem de, yetirtmem desene. Bunu demiyor. Fenerbahçe kongresine müdahale etmedim demiyor, ihaleye müdahale etmedim demiyor, Koç’la ilgili müdahale etmedim demiyor, Bahçeli’nin alt yazısına müdahale etmedim demiyor. Hiçbirini demiyor. Parayı işaret ederek bir tek buna 'montaj' diyor. Ben oğlumla böyle bir konuşma yapmadım demiyor, 'montaj' diyor.” ifadelerini kullandı.

Program sonunda Muharrem İnce'ye bir ayakkabı kutusu hediye edildi. CHP Edirne Belediye Başkan adayı Recep Gürkan ile birlikte ayakkabı kutusunu açan İnce, kutunun içerisinden Trakya peyniri çıktığını görünce, “Ankara’daki Recep’in kutusunda ne çıkıyor, Edirne’deki Recep'in (Gürkan) kutusunda ne çıkıyor.” dedi.

CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Gürkan ise, “Bizim kutulardan bu çıkıyor. Dolar çıkacak değil ya! Üreticinin, emekçinin, yurtseverin kutusundan alın teri ile ürettiği peynir çıkıyor, Edirne peyniri.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar