CHP'li İnce: Madem uzun adam safmış,cemaat bunu kandırmış,saf adama oy verilmez

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisinin Elbistan’da düzenlediği mitinge katıldı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li İnce: Madem uzun adam safmış,cemaat bunu kandırmış,saf adama oy verilmez

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisinin Elbistan’da düzenlediği mitinge katıldı. İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdiği konuşmasında, "Beni bu cemaat kandırdı diyor. Saf adamdan başbakan olur mu? Saf adama kız da verilmez, oy da verilmez. Mademki bu uzun adam safmış; cemaat bunu kandırmış; Obama buna kim bilir neler yapmıştır. Putin buna neler yapmıştır. Bu uzun adamdan kurtulmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Mevlana Caddesi üzerindeki merkez seçim bürosu önünde düzenlenen mitingde konuşan Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. "O benim gibi yürekten konuşamaz. Çakma hatip bu. Bu uzun adamın burada da resmi var mı? Yanına da yazıyorlar. Başı dikmiş, dik. Bu uzun adamın başı neden dik biliyor musunuz? Boğazına kadar pisliğe battığı için dik duruyor. Bu uzun adam, meydan meydan geziyor. Diyor ki camiye ayakkabıyla girilmez. Ona Elbistan’dan sesleniyorum. Doğru söylüyorsun. Çocuklara arkadan cop geliyordu, TOMA geliyordu, gaz bombası geliyordu onlar da can havliyle camiye attılar. Onlar da biliyordu camiye ayakkabıyla girilmeyeceğini ama bir zaruret vardı girdiler. Camiye ayakkabıyla girilmez doğru söylüyorsun ama camiye cebindeki haram parayla hiç girilmez. O uzun adam diyor ki ben safmışım diyor. Beni diyor bu cemaat kandırdı diyor. Saf adamdan bakkal olur mu? Olmaz çünkü veresiye defteri tutamaz. Saf adamdan başbakan olur mu? Saf adama kız da verilmez, oy da verilmez. Mademki bu uzun adam safmış; cemaat bunu kandırmış. Obama buna kim bilir neler yapmıştır. Putin buna neler yapmıştır. Onun için bu Avrupa Birliği’ne gitmiyor, Davos’a gitmiyor. Bu uzun adamdan kurtulmamız lazım." diye konuştu.

Muharrem İnce, CHP Elbistan Belediye Başkan Adayı Doğan Soydan ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ünal Ateş ile birlikte kalabalığı selamladıktan sonra alandan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar