CHP'li İnce: İhsanoğlu'nun adaylığını televizyonlardan öğrendim

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesini televizyonlardan öğrendiğini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu'na sitemlerini ilettiğini ifade eden İnce, partisini zora sokacak bir şey de...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li İnce: İhsanoğlu'nun adaylığını televizyonlardan öğrendim

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesini televizyonlardan öğrendiğini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu'na sitemlerini ilettiğini ifade eden İnce, partisini zora sokacak bir şey de yapmayacağını kaydetti.

Partisinin Çorum Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katılan Muharrem İnce, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Çatı adayın belirlenme sürecinde benim görüşüm alınmadı. Ben bu süreçte yokum. Televizyonlardan öğrendim. Net, bu kadar. Bu konuda sitemim var mı? Evet, var. Sayın Genel Başkanımıza bu sitemi ettim. Lafımın da arkasındayım.'' diyen İnce, ''Adayın belirlenme sürecinde bir katkım yok ama olmuş bitmiş. Partimizin genel başkanı, bir başka partinin genel başkanıyla oturmuş konuşmuş, bir aday açıklanmış. Bu saatten sonra bana düşen görev çalışmanın yerine getirilmesidir. Partimi zora sokacak hiçbir eylemin içerisinde bulunmam.'' dedi.

15 yaşında samanlığın duvarına Cumhuriyet Halk Partisi yazdığını söyleyen Muharrem İnce, 1979 ara seçimlerinde 50 yaşında olduğunu anımsatarak şimdi de CHP'nin milletvekili, grup başkanvekili olduğunu aktardı.

İnce, ''Recep Tayyip Erdoğan'ı sandığa gömmek için elimden ne gelirse onu yaparım. Tekrar söylüyorum, bu kadar. Önümüzdeki seçim, 10 Ağustos'ta olacak seçim, aslında birinin seçilmesi seçimi değildir. Birinin seçilmemesi seçimidir. Yani 10 Ağustos'ta Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeye Cumhurbaşkanı olmayacak; başkan olacak, diktatör olacak, parlamenter sistem sona erecek, yargı bitecek, üniversite çökecek, sivil toplum diz çökecek. Böyle bir ortamda ben, süreçte olmasam da artık aday olmuş bir kişiyle ilgili yorum yapmak istemiyorum. Ben, onu Genel Başkanımıza yalnız olduğumuz ortamda söyledim, sitemlerimi ilettim. Ben, defteri kapadım. Şimdiden itibaren çalışırım, partimin, adayımızın başarılı olması için elimden geleni yaparım.'' ifadelerini kullandı.

Bir haber sitesinin sahibinin, ''Söylediğiniz senaryo gerçekleşmez, Recep Tayyip Erdoğan seçilirse, sandıktan çıkmış halkın Cumhurbaşkanı olacak. O zaman ne yapacaksınız? Genel Başkanınıza bir şey diyecek misiniz?'' sorusu üzerine Muharrem İnce, şahsa sert tepki gösterdi.

Muharrem İnce ''Senin sorundan da anlaşılıyor ki, sorunu daha sorarken şu CHP'nin içini karıştıracak bir soruyu nasıl kurgularım diye, çok net, eminim ki tam yandaş medyaya haber olacak bir soruyu bana sordun. ''

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A ''MAHO'' AĞA BENZETMESİ

Salonda partililerle selamlaşmasının ardından kürsüye çıkan İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Banker Bilo' filminde Şener Şen'in canlandırdığı 'Maho Ağa' karakterine benzetti.

İnce, ''Bu Başbakan'ı Maho Ağa'ya benzetiyorum Maho Ağa'ya. Bu Başbakan Maho Ağa'ya benziyor. Hani biliyorsunuz; Şener Şen, Maho Ağa'ydı, hemşehrilerini dolandırıyordu. Sizleri Almanya'ya götüreceğim deyip İstanbul'da bir kenarda indiriyordu bunları. Bu, 2002'de bizi AB'ye sokacaktı, özgürleştirecekti, zenginleştirecekti. 2004'te Eylül, Ekim aylarında Kızılay Meydanı'nda gündüz vakti AB'ye giriyoruz diye havai fişek attılar. Özgür oluyorduk, avrolar dolarlar geliyordu, askeri vesayetten kurtuluyorduk, kurumlar yerleşiyordu. Tıpkı Maho Ağa'nın hemşehrilerini kandırıp Almanya yerine İstanbul'a getirmesi gibi... Bu bizim Maho Ağa'da bizi Paris'e, Londra'ya, Brüksel'e götüreceği yerde Ortadoğu'nun bataklığına götürdü.'' şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar