CHP'li İnce: Bakanlar görevden alınmalı

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili İstanbul Adliyesi önünde açıklamalar yapan bir grup Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili, soruşturmada delillerin karartılmaması ve ilgili bakanların görevden alınması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li İnce: Bakanlar görevden alınmalı

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili İstanbul Adliyesi önünde açıklamalar yapan bir grup Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili, soruşturmada delillerin karartılmaması ve ilgili bakanların görevden alınması gerektiğini söyledi. Grup adına konuşan CHP'li Muharrem İnce, soruşturmalar sırasında ortaya çıkan 'izin alma' uygulamasına atıfta bulunarak "Ben önceden haber veriyorum. Hükümete, Başbakan'a haber veriyorum. Seni Yüce Divan'a göndereceğiz." dedi.

CHP milletvekilleri Mahmut Tanal ve Ali Özgündüz ile birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Muharrem İnce, rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda şu ana kadar 17.5 milyon para yakalandığını, 87 milyar Euro kara paranın da operasyon verilerine göre aklandığını söyledi. İnce, söz konusu paranın miktar olarak Türkiye'nin 2014 bütçesindeki vergi gelirlerinden bile fazla olduğunu belirtti.

AK Parti'nin mantığının 'haram helal ver Allah'ım, garip kulun yer Allah'ım" olduğunu savunan İnce, yürütülen operasyonun itibarsızlaştırılmak, içinin boşaltılmak istendiğini söyledi. İnce, "Yolsuzluğun üstüne gitmek yerine, bir numarayı bulmak yerine, bir numaranın kim olduğunu bu Türkiye'de 76 milyon biliyor, bunun bir numaraya gitmesi için uğraşmak yerine itibarsızlaştırmak, içini boşaltmak, delilleri karartmak istiyor." dedi.

YÜCE DİVAN'A GÖNDERECEĞİZ

Soruşturma sonrasında emniyet teşkilatında yaşanan görevden almaları da eleştiren İnce, "Polisi görevden alacaksın, savcıyı değiştireceksin, yönetmeliği değiştireceksin.Yasayı değiştireceksin. Bunlara gerek yok. İki şeyi değiştirmek lazım, polisi, savcıyı, yönetmeliği değiştirmek değil, iki şeyi değiştirmek lazım. Bir, bakanı değiştireceksin, iki kafayı değiştireceksin." dedi. İnce, emniyet binalarında basın mensuplarına uygulanan giriş yasağını da eleştirerek "Basına yasak koyarak, engelleyerek halkın bilgi alma kanallarını kapatamazsınız" diyen İnce, Başbakan Erdoğan'a yönelik 'Yüce Divan' sözleri dikkat çekti. İnce, soruşturmada üst makamlara bilgi verme zorunluluğuna da atıfta bulunarak "Bak ben önceden haber veriyorum. Ana muhalefet partisinin milletvekili olarak, CHP Grubu adına hükümete, Başbakan'a İstanbul'dan adliyenin önünden haber veriyorum. Sonra haber vermedin demesin. Seni Yüce Divan'a göndereceğiz, haberin olsun." ifadesini kullandı.

HİTLER BENZETMESİ

Soruşturmaya ilişken 'dış mihraklar yaptı' şeklindeki savunmaları eleştiren İnce, "Dış mihraklar yaptı, İsrail yaptı, yahu İsrail mi yaptı senin yatak odana ayakkabı kutusuna paraları koydu. Haramı İmam Hatip'e bile bulaştırdılar. Ne yapacaksın diyoruz o paralarlar, İmam Hatip kuracağım diyor, yalandan kim ölmüş." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'a Hitler benzetmesi de yapan İnce, "İnşallah sonu da Hitler'inkine benzer diyorum." ifadesini kullandı.
CİHAN

Yorumlar