CHP’li Erdemir, Batman’daki mevduat artışını sordu

Seçim çalışmaları kapsamında Batman ve ilçelerinde ziyaretler gerçekleştiren CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, özellikle yolsuzluk ve hırsızlık skandalı sonrası Türkiye'de farklı kimlik ve inançlara yönelik hakaretlerin arttığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Erdemir, Batman’daki mevduat artışını sordu

Seçim çalışmaları kapsamında Batman ve ilçelerinde ziyaretler gerçekleştiren CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, özellikle yolsuzluk ve hırsızlık skandalı sonrası Türkiye'de farklı kimlik ve inançlara yönelik hakaretlerin arttığını söyledi. Batman'da mevduatlarda ortaya çıkan kısa süreli 828 milyon liralık artışa da değinen Erdemir, Batman'a gelip sonra Ankara'ya dönen bu büyük mevduatın kimin mevduatı olduğunu, yasal yollarla kazanılıp kazanılmadığını sordu.

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Batman'da ilçe ve beldelerde CHP’li aday ve partililerle esnafı ziyaret edip, parti politikalarını anlattı. Türkiye'nin gündeminin, 17 Aralık sonrası rüşvet, hırsızlık ve yolsuzluk skandalı olduğunu söyleyen Erdemir, Batman'daki mevduat artışını sordu.

Erdemir, “Bu gündem Batman'a da gelmiş bir gündem. Çünkü Batman bu günlerde, 17 Aralık skandalı sonrası Batman mevduatlarında ortaya çıkan 828 milyon liralık bir mevduatla çalkalanıyor. Bu mevduat geldiği gibi kısa bir süre Batman'da kaldıktan sonra tekrar Ankara'ya geri döndü. BDDK verileri de bunu doğruluyor. Biz buradan sormak istiyoruz, 17 Aralık yolsuzluk skandalı sonrası büyük bir hızla Batman'a gelip bundan sonra biran önce Ankara'ya dönen bu büyük mevduat kimin mevduatıdır. Bu, yasal yolla kazanılmış bir para mıdır yoksa bu bir kara para aklama operasyonu mudur? Bu paraların rüşvet, yolsuzluk skandalı ile bir ilgisi var mıdır? Kamuoyu bu soruların yanıtını merak ediyor.” dedi.

"DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİNİN GELECEĞİ AK PARTİ'NİN İPOTEĞİNDE DEĞİL"

Bugün barış ve demokratikleşme sürecinin AK Parti’nin geleceğine bağlı gibi bir yanlış algının olduğuna dikkat çeken Erdemir, bu topraklarda barış sağlanacaksa, bu barışı sağlayacak olan partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu ifade etti. Erdemir, “Türkiye’de barış ve demokratikleşme sürecinin geleceği ne kadar hata yaparsa yapsın, ne kadar yanlışlıklar yaparsa yapsın AK Parti'nin geleceğine bağlı gibi bir yanlış algı var. Şunu ifade etmek isterim; Türkiye'de barış sürecinin demokratikleşme sürecinin de geleceği AK Parti'nin ipoteğinde değil. CHP, hem barış sürecine hem demokratikleşme sürecine sahip çıktı. Özellikle bölgede yaşayan vatandaşlarımıza şu mesajı verdi; Türkiye'ye barış gelsin diye Türkiye'ye demokratikleşme gelsin diye kimse oyunu, vicdanını, siyasetini AK Parti'nin yanlış politikalarına, yolsuzluk politikalarına ipotek ettirmek zorunda değil.” diye konuştu.

"FARKLI KİMLİK VE İNANÇLARA YÖNELİK HAKARETLER ARTTI"

Özellikle yolsuzluk ve hırsızlık skandalı sonrası Türkiye'de, farklı kimlik ve inançlara yönelik hükümet yetkililerinin getirdiği hakaretlerde artış olduğuna vurgu yapan Erdemir, şunları dile getirdi:

“Dünya tarihinde de ne zaman üstü örtülmek istenen yolsuzluk olduysa hep azınlıklar hep dezavantajlı kesimler hep ötekileştirilmiş topluluklar hedef gösterilmiştir. Bugün Türkiye'de de bunu gördük. Yine birkaç gün önce İslam'a yönelik Kur'an-ı Kerim'e yönelik incitici telefon konuşmalarına şahit olduk. CHP olarak diyoruz ki bu yoğunlaşan ve yükselen nefret söylemi, bizzat yetkili ağızlarca dile getirilen bu nefret söylemi, bu inanca ve kimliğe saygısız söylemler artık bir iktidarın çökmekte olduğunun habercisidir. AK Parti iktidarı, giderayak bu topluma, bu coğrafyaya ve bu coğrafyanın inançlarına ve kimliklerine yönelik bütün kutsal değerlere, bir anlamda ihanet ve hakaret ederek siyaset sahnesinden çekiliyor diye düşünüyorum.”

Türkiye'de barış siyaseti için demokratik bir siyaset için üçüncü bir yolun mevcut olduğunu söyleyen Erdemir, sosyal demokrasinin evrensel çerçevesi içinde eşit yurttaşlık temelli, Anayasa vatandaşlık temelli, temel insan hak ve özgürlükler temelli bir siyaseti savunduklarını söyledi.

CHP olarak, 2011 seçim bildirgesinde yer alan nefret suçları yasası çözümünün arkasında olduklarını belirten Erdemir, TBMM'de bu ve benzeri nefret söylemlerini engelleyici, tekrarına imkan sağlamayacak kapsamlı bir nefret suçları yasası geçirmekte kararlı olduklarını söyledi.


CİHAN

Yorumlar