CHP’li Demiröz, Atatürk Stadı’nın geleceğini Efkan Ala’ya sordu

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Bursa Atatürk Stadı, Atatürk Spor Salonu, Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu ve Atatürk Anadolu Lisesi’nin yıkımına ilişkin plan değişikliği kararını TBMM gündemine taşıdı....

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Demiröz, Atatürk Stadı’nın geleceğini Efkan Ala’ya sordu

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Bursa Atatürk Stadı, Atatürk Spor Salonu, Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu ve Atatürk Anadolu Lisesi’nin yıkımına ilişkin plan değişikliği kararını TBMM gündemine taşıdı.

Demiröz, projeye ilişkin plan değişikliği kararıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yazılı soru önergesi verdi. Bursa kamuoyu ve Bursasporluların itirazlarına rağmen yıkım kararının alındığını anımsatan İlhan Demiröz, önergesinde, “Bursamızın birçok spor, sanat, eğitim ve kültür tesisine ihtiyaç duyduğu bir dönemde mevcut yapılarımızın kısmi revizyon ve onarımla halkımızın kullanılmasına imkan sağlanması beklenirken, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ‘Stadyum Meydan Projesi’ adı altında tarihi niteliği olan bu dört yapıyı yıkma kararı alması büyük tepki çekiyor.” dedi.

'BURSASPORLULARIN İTİRAZININ HİÇBİR ÖNEMİ YOK MU?'

Önergesinde, “Bu karar hakkında İçişleri Bakanlığı olarak ne düşünüyorsunuz?” sorusunu yönelten Demiröz, “Atatürk adı ile başlayan bu dört yapının yıkılmasının ‘Atatürk’ karşıtlığı tutum olarak partinizle ilişkilendirilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sordu.

Demiröz, ayrıca Ala’dan şu soruları cevaplamasını istedi: “Bursa için tarihi, kültürel ve sosyal değeri olan bu yapıların revize edilerek kullanılmasına neden olanak verilmiyor? Bursa’da yaşayan seçmenlerimizin oyları ile oluşan meclis üyelerinden CHP ve MHP’li üyelerin itirazları ile Bursa kamuoyu ve özellikle Bursaspor taraftar dernekleri ve gruplarının alınan karara dair itirazlarının hiçbir önemi yok mu? Bursa kamuoyunun tamamını ilgilendiren böylesi büyük bir tasarruf ve proje uygulaması için neden referandum yapılmıyor?”

'MEYDAN MI, RANT ALANI MI?'

Binaların yıkılarak bölgede meydan yapılmak istendiğini dile getiren Demiröz, “Bursa Büyükşehir Belediye yönetimleri tarafından Bursa’ya ‘meydan kazandırma’ adı altında AVM inşa edilen çeşitli örnekler mevcut iken, Atatürk adı ile başlayan bu değerli yapıların yine bir meydan kazandırma adı altında rant alanı yaratılması girişimi olmayacak mı?” dedi.

Demiröz, “23 Mayıs 2014 tarih ve 29008 sayılı Resmi Gazete'de yer alan Bakanlar Kurulu kararı Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu projesine uygulanabilirlik vermek için hükümetiniz tarafından alınmış bir karar mıdır? Bursa kamuoyunun büyük bir kısmının itiraz ettiği bu projenin iptal edilmesi konusunda Bakanlığınızın bir çalışması olacak mı?” sorularını yöneltti. CİHAN

Yorumlar