CHP'li Cihaner: Normal seçmen davranışı ile açıklanmayacak hatalar var

CHP Milletvekili İlhan Cihaner seçimlerde normal seçmen davranışları ile açıklanmayacak hatalar olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Cihaner: Normal seçmen davranışı ile açıklanmayacak hatalar var

CHP Milletvekili İlhan Cihaner seçimlerde normal seçmen davranışları ile açıklanmayacak hatalar olduğunu söyledi. Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulunduklarını belirten CHP milletvekili Aylın Nazlı Aka ise "9 Nisan’a kadar da YSK’nın inceleme süresi var. En geç 9 Nisan’a kadar Ankara’nın kaderinin hangi ellere teslim edildiği belirlenmiş olacak." dedi.

CHP’li vekiller Cihaner ve Aka YSK’ya geldi. İkili çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bugün saat 15:00’e kadar ilçe başkanlıklarının itiraz ettikleri sandıklara yönelik olarak ilçe seçim kurullarına itirazda bulundukları bilgisini veren Aka, "Bizim tarafımızdan verilen dilekçe ile ilgili olarak bir bilgi kirliliği var. Bu dilekçe itiraz süresinin saat 17:00’e kadar uzatılması şeklinde değildir. Bu dilekçe ilçe seçim kurullarındaki tutanakların birleştirilmiş tutanak olarak il seçim kurullarına asılmasına yönelikti. Normal şartlar altında şuanda asılmaması gerekiyor. Önce itirazlar değerlendirilmeli sonra il seçim kurulunda asılması gerekiyor. Bunun kaldırılmasına yönelik olarak bir dilekçe verdik. Bu dilekçeyi şuanda yüksek seçim kurulu bir toplantı yaparak değerlendirecek. Büyük ihtimalle onlar da zaten kaldıracaklar. Burada bugün saat 15:00’e kadar ilçe seçim kurularına yapılan itirazlar 48 saat içerisinde değerlendirildikten sonra o itirazlar kabul edildiği takdirde il seçim kuruluna da başvur yapılacak. İl seçim kurulundaki başvuru yine 48 saatlik bir süre içerisinde değerlendirilecek. Özetle 6 Nisan’a kadar bu süreç eğer itirazlar kabul edilirse devam edecek. 9 Nisan’a kadar da YSK’nın inceleme süresi var. En geç 9 Nisan’a kadar Ankara’nın kaderinin hangi ellere teslim edildiği belirlenmiş olacak." ifadelerini kullandı.

CHP genel merkezinde tek tek her bir sandık sonucunun incelendiğini dile getiren Cihaner ise "İtiraz edilmesi gereken sandıklara itirazlarını yapıyor. Partimiz adına YSK’da bulunan arkadaşlarımız, hareket eden avukat arkadaşlarımız yurttaşlarımızın tek bir oyun bile peşine düşüyor, onun zayi olmaması için uğraşıyor. Özellikle sosyal medyada bilgi kirliliği var. Sandıklardaki bize ıslak imza tutanakların tamamı sisteme girildi. Karşılaştırılmalar yapılıyor. Muhtemel e bu saatlerde bitmişte olabilir. Tek tek itirazlar yapılıyor. Şuanda YSK’da herhangi bir oy sayım dökümü yok. Bugün itirazlar ilçe seçim kurullarına yapılıyor. Buraya yapılan itiraz teknik bir itiraz. Şuanda ki tabloya bakarak çok net bir şey söylemek biraz spekülatif olacaktır. Onun için Melik Gökçek’in açıkladığı açıklamaları biraz erken buluyoruz. Birkaç gün içerisinde sanıyorum netleşir." şeklinde konuştu.

"Islak imzalı tutanaklarda her hangi bir usulsüzlük gördünüz mü?" sorusuna ise "Çok fazla var. Bunlar tabi her seçimde rastlanabilecek maddi hatalar ama kaydırmalar olmuş. Normal seçmen davranışı ile açıklanamayacak bazı şeyler de var. Bazı sandıklarda sıfır oy var. Onlarla ilgili arkadaşlarımız, hukukçularımız gerekli girişimleri yaptılar. Yapıyorlar." cevabını verdi.

"Bu usulsüzlükler seçimin kaderini değiştirebilecek mi?" sorusuna ise Cihaner şu şekilde cevap verdi: "Çok bıçak sırt olduğu için şuanda kestirim yapmak şuanda güç."
CİHAN

Yorumlar