CHP'li Cengiz’den geçen yıl yaşanan sel felaketi için savcılara çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Büyükşehir belediye başkan adayı, geçmiş dönem CHP’li Samsun Milletvekili Tarık Cengiz, geçen yıl Samsun’da yaşanan sel felaketini hatırlatarak, “Yusuf Ziya Yılmaz bu felakette suçu olduğunu açıkça itiraf etmiştir.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Cengiz’den geçen yıl yaşanan sel felaketi için savcılara çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Büyükşehir belediye başkan adayı, geçmiş dönem CHP’li Samsun Milletvekili Tarık Cengiz, geçen yıl Samsun’da yaşanan sel felaketini hatırlatarak, “Yusuf Ziya Yılmaz bu felakette suçu olduğunu açıkça itiraf etmiştir. Ülkenin savcılarına sesleniyorum. Bu açık bir suç duyurusudur.” dedi.

CHP Samsun ve Çarşamba ilçe örgütleri Samsun’un Çarşamba ilçesi muhtar derneklerini ziyaret etti. Ziyarete, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, CHP Samsun Büyükşehir belediye başkan adayı Tarık Cengiz, CHP Çarşamba İlçe Başkanı Süleyman Bilici, CHP Çarşamba belediye başkan adayı Sinan Yaşar ve parti yöneticileri katıldı. Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Veysel Oduncu ve muhtarlar, konuklarını kapıda karşıladı.

"AÇIK SUÇLAMA"

CHP Samsun Büyükşehir belediye başkan adayı Tarık Cengiz, buradaki konuşmasında, geçen yıl Samsun’da yaşanan sel felaketini hatırlatarak iddialarda bulundu: “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, o dönemde bir televizyon kanalına çıkarak ölümlerden sonra vicdanım sızladı, dere yatağına imar izni vermemeliydim dedi. Buradan savcılara sesleniyorum. Açık bir itiraf vardır. Dere yatağına konut yapamazsın. Ayrıca, ülkede bu kentsel dönüşümden ne vurgunlar yapılıyor, ne yolsuzluklar yapılıyor ortadadır. Yusuf Ziya Yılmaz, bu felakette suçu olduğunu açıkça itiraf etmiştir. Ülkenin savcılarına sesleniyorum. Bu açık bir suç duyurusudur.”

"EMEĞİME SAHİP ÇIKTILAR"

Cengiz, milletvekilliği yaptığı dönemlerde Samsun’un köylerini tek tek gezdiğini ve her türlü eksikliklerin giderilmesi için elinden gelen çalışmayı yaptığını söyledi. Cengiz, “Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Sizden geçmişin hatırına destek istiyorum.” dedi. Daha milletvekilliği adaylığı döneminde Çarşamba Ovası'na geldiğini hatırlatan Cengiz, “Sonra da milletvekilimizle Çarşamba’da Durusu köyü içme suyu grubunu ve terme içme suyu grubunu hizmete açtık. 4 ay sonra mevcut iktidar açılış töreni yaptı. Beni davet bile etmediler. Bu grup benim eserimdir. Ve bu eserlere sahip çıktılar. Siz muhtarlarımız bunları biliyorsunuz.” diye ifade etti.
CİHAN

Yorumlar