CHP'li Çelebi'den deri işçilerine destek

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atıldıklarını öne sürerek eylem yapan deri işçilerine destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Çelebi'den deri işçilerine destek

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atıldıklarını öne sürerek eylem yapan deri işçilerine destek verdi. Çelebi, iş yeri önündeki eylemde işçilerle halay çekti.

Punto Deri işletmesi önünde eylem yapan işçiler, ‘Susma haykır sendika haktır’, ‘Yaşasın onurlu mücadelemiz’ ve ‘diren direne, direnişten zafere’ şeklinde sloganlar attı. Destek için eyleme katılan Süleyman Çelebi, emeğe olan saldırılara ve baskılara karşı olduklarını söyledi. Değişik bahanelerle işçilerin işten çıkartılmasına tepki gösteren Çelebi, işverenleri işçilerin anayasal haklarına saygı göstermeye çağırdı. Çelebi, eylem yapan işçilerin yalnız olmadığını, her zaman yanlarında olduklarını aktardı.

Deriteks Sendikası Başkanı Musa Servi ise, emek ile sermayenin karşı karşıya olduğuna işaret ederek, emekçinin haklarını sonuna kadar savunacaklarını söyledi.

İşçiler adına konuşan Ramazan Aygün de, sendikal haklarına karşı çıkan işverenin 82 arkadaşlarını işten atarak büyük bir hukuksuzluğa imza attığı iddia etti.

Daha sonra müzik eşliğinde halay çeken eylemciler, olaysız bir şekilde dağıldı.




CİHAN

Yorumlar