CHP'li Çatak: Cami projeleri bizim oylarımızla çıktı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Av. Yaşar Çatak, Başkan Melih Gökçek’in belediye meclisine gelen cami projelerini kendisinin geçirdiği, CHP grubunun ise karşı çıktığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Çatak: Cami projeleri bizim oylarımızla çıktı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Av. Yaşar Çatak, Başkan Melih Gökçek’in belediye meclisine gelen cami projelerini kendisinin geçirdiği, CHP grubunun ise karşı çıktığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Çatak, “Büyükşehir Belediye Meclis Grubu, Meclis'e gelen cami imar planlarının hemen hepsine olumlu oy vermiştir. Yüzlerce plan içinde karşı çıktığımız birkaç proje cami görüntüsü altında çevreye ve alt kata ticari alan rant tesisi imal projeleridir. Melih Gökçek bu gerçeği bildiği ve yaşadığı halde, tam tersini söyleyerek, Başbakan’ın hakaret ettiği camianın oyunu almaya çalışmaktadır.” dedi.

    Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Av. Yaşar Çatak, “Mansur Yavaş’ın CHP Ankara adayı olması ile ezberi bozulan Melih Gökçek artık kaybedeceğini iyice anlamış ve son çırpınışlara geçmiştir. Yerel seçim ortamında, kendi yaptıklarını ve seçilirse neler yapacaklarını anlatmak yerine, Başbakan’ın arkasına saklanarak AKP’nin ve Tayyip Erdoğan’ın sözcülüğünü üstlenmiş durumunda TV’lerde röportajlar vermektedir. Bir yandan da Genel Başkan’ın tersine Hizmet Hareketi'nin (cemaatin) tabanına sempatik ikmal mesajları göndermektedir.” ifadelerine yer verdi.

    Başkan Gökçek’in gerçeğe aykırı bilgilendirmeler yaptığını iddia eden Çatak, şu açıklamayı yaptı: “Şöyle ki; Melih Gökçek, Belediye meclisine gelen cami projelerini kendisinin geçirdiğini, CHP Grubu'nun ise karşı çıktığını söylemektedir. Oysaki gerçek hiç te böyle değildir. Büyükşehir Belediye Meclis Grubu, Meclis'e gelen cami imar planlarının hemen hepsine olumlu oy vermiştir. Yüzlerce plan içinde karşı çıktığımız birkaç proje cami görüntüsü altında çevreye ve alt kata ticari alan rant tesisi imal projeleridir. Melih Gökçek bu gerçeği bildiği ve yaşadığı halde, tam tersini söyleyerek, Başbakan’ın hakaret ettiği camianın oyunu almaya çalışmaktadır. Bu tür davranışlar Gökçek’in yeniden seçilmesine yetmeyecektir. Zira güneş balçıkla sıvanmaz.” CİHAN

Yorumlar