CHP'li Çapan: Adaylığım olmazsa tabutumu koyacağım

Hapis cezası Yargıtay tarafından onandığı için adaylığı zora giren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Esenyurt Belediye Başkan adayı Gürbüz Çapan, miting yaptı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Çapan: Adaylığım olmazsa tabutumu koyacağım

Hapis cezası Yargıtay tarafından onandığı için adaylığı zora giren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Esenyurt Belediye Başkan adayı Gürbüz Çapan, miting yaptı. Son güne kadar uğraşacağını belirten Çapan, “Eğer olmazsa tabutumu koyacağım o kazanacak.” dedi.

CHP’nin Esenyurt’tan belediye başkan adayı gösterdiği Gürbüz Çapan, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda miting yaptı. CHP’li bazı milletvekili ve belediye başkanlarının da katıldığı mitinde partililere seslenen Çapan, ilçeye yaptığı hizmetleri anlattı.

Esenyurt’un geçmişte çamur içinde olduğunu belirten Çapan, “Çamuru yok ettik. Onlar şimdi o çamuru bana sıçratmaya çalışıyorlar. O çamuru onların yüzüne vurmazsam adam değilim.” dedi.

Farklı tarihlerde kendisine yönelik davalar açıldığını ve kendisini yok etmeye çalıştıklarını ileri süren Çapan, “99’da yok etmeye çalıştılar. Ermeni asıllı Kürt yaptılar. Ne olmuş? De ki Ermeniyim, Çingeneyim, Türküm Kürdüm. Ne fark eder, adam ol adam.” diye konuştu.

2007’de tekrar çalışmalara başladığını belirten Çapan, “Bir de baktık Ergenekoncu olduk mu? Yani bana her şey söylendi anladım da ben Faşist miyim aynı zaman da? Irkçı mıyım? Bana atılan çamurları silme görevi sizindir.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un esmer oylarının, siyah oylarının da kendisinden sorulduğunu söyleyen Çapan, “Onların da kılıcı benim. Heryerden CHP’ye oy verin, aday tartışması yapmayın.” dedi.

Kendisi hakkında her gün bir laf çıkarılacağını savunan Çapan, “Yapmak istedikleri numara şu, partiyi adaysız koymaya çalışacaklar. Hukuki mücadelemiz devam ediyor. 18-19’una kadar uğraşacağım. Olmazsa tabutumu koyacağım. Tabut kazanacak. Şimdiden söylüyorum aday benim. Başınız, kılıcınız benim.” şeklinde konuştu.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, geçtiğimiz günlerde Çapan'a suç işlemek için örgüt kurmak ve rüşvet vermek suçlarından verilen 5 yıllık hapis cezasını onamıştı. Çapan hakkında, Esenyurt Belediye Başkanlığı görevinde olduğu 1989-2001 arasındaki eylemleriyle ilgili dava açılmıştı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Çapan'ı rüşvet vermek suçundan 3 yıl 4 ay, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçundan da 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 5 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Cezası onanan Çapan’ın adaylığının zora girdiği belirtiliyor.
CİHAN

Yorumlar