CHP’li Canalioğlu: Trabzon’un gelecek 50 yılını şekillendirmek istiyoruz

CHP Milletvekili ve Trabzon Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Volkan Canalioğlu, Trabzon’un gelecek 50 yılını şekillendirmek istediklerini belirterek, şehri çarpık bir kentleşmeye teslim etmeyeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Canalioğlu: Trabzon’un gelecek 50 yılını şekillendirmek istiyoruz

CHP Milletvekili ve Trabzon Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Volkan Canalioğlu, Trabzon’un gelecek 50 yılını şekillendirmek istediklerini belirterek, şehri çarpık bir kentleşmeye teslim etmeyeceklerini söyledi.
Grand Zorlu Otel’deki tanıtım toplantısında projelerini 13 başlık altında anlatan CHP Trabzon Büyükşehir Belediye başkan adayı Canalioğlu, “Yerel yönetimlerin yaptığı projeler, kentin kalkınması, huzur ve mutluluğu için yapılır. Bu projeler gerçekçi, uygulanabilir ve kaynağı bulunabilir olmalı. Bir yıl kadar önce kentimizin üniversitesi, STK’ları ve halkıyla birlikte hazırlamaya başladığımız projeler, kağıt üzerine dökülürken yapılabilirliği dikkate alındı. Hayal üretip, hayal satmıyoruz. Hazırladığımız projelerle, 50 yıl sonra torunlarımızın, ‘Allah razı olsun, ne güzel eserler bırakmışlar’ demelerini bekliyoruz. 13 ana başlık altında topladığımız projelerimizin, 80’e yakın alt projleri bulunmakta. Hedefimizde; trafik, ulaşım, çevre, su, tarım, eğitim, imar, ticaret, turizm, kentsel dönüşüm, kültür ve sosyal projelerimizi gerçekleştirmek var.” dedi.

Canalioğlu projelerini şöyle açıkladı: “Bu kentin en önemli sorunu ulaşım ve trafik. Tabzon için insan odaklı projelerle kent içi ulaşım projelerini gerçekleştirmek bizim işimiz. Güney Çevre Yolu’na yeni bir güzergah, kuzey ve güney istikametinde ana arterler açarak ulaşım sorunu çözeceğiz. Bunu denizi doldurarak değil, güneye açarak, Beşikdüzü’nden Of’a kadar uzatarak, yan yollarla da bağlantı sağlayarak yapacağız. Şehir terminalini şehrimize yakışır biçimde planlıyoruz. İşletmecilerle birlikte uygun bir yerde gerçekleştirmek istiyoruz. Kanuni Bulvarı’nı tamamlayıp, kentin yapısına uygun yeni trafik master planını şoförler, minibüscüler, otobüscüler ve halkımızla birlikte hazırlayacağız. Göreve geldiğimizde Trabzon’un asfalt ve beton işleri tek elden yöneceğiz. Yayla turizmi için yaylalarımızın yolları doğaya uygun bir şekilde birbirine bağlanacak. Şehrimizin otopark kapasitesini artıracak, Atatürk Alanı’nın altını otopark yapacağız. Moloz’u çöpten kurtardığımız gibi çevre projelerini hayata geçirecek, doğalgazı en hızlı bir şekilde tüm kullanıcılara ulaştıracağız. Önceki belediye başkanlığımız döneminde şehre kazandırdığımız Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi gibi kültür merkezleri yapacağız. Şehrimizin sınırları genişleyip büyükşehir olduğu için tarım ve hayvancılığı geliştirmek için de projelerimiz var.”

İL BAŞKANI KARAN: SANDIĞA SAHİP ÇIKALIM

Proje tanıtım toplantısının açılışında konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan ise mevcut belediye başkanını, geçen seçimde yaptığı vaadleri yerine getirememekle eleştirdi. Karan, “Biz de Çömlekçi’yi Dubai yapacak, 5 bin kişiyi işe alacağız diyebilirdik. 5 yıl önceki hayal satıcıları gibi hayal satabilirdik ama yapmadık. Biz yapabileceğimiz projeleri açıklıyoruz. Bizim ayakkabı kutularımız, dağıtacak kumanyalarımız yok ama mangal gibi yüreğimiz var. Seçim yaklaşırken dikkat edilecek en önemli husus; milletin kaynaklarını çalanlar, sandıkları da çalabilirler. Sandığa sahip çıkalım.” dedi.
CİHAN

Yorumlar