CHP'li Başkan Savaş: İktidar partisinden olmadığımız için bize zulüm ediliyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Erzin ilçesinde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edip, ''Hükumetin partisi olmadığımız için bize zulüm yapıyorlar. İl özel idaresine ait taşınır ve taşınmazlar büyükşehir belediyesine...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Başkan Savaş: İktidar partisinden olmadığımız için bize zulüm ediliyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Erzin ilçesinde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edip, ''Hükumetin partisi olmadığımız için bize zulüm yapıyorlar. İl özel idaresine ait taşınır ve taşınmazlar büyükşehir belediyesine verilmesi gerekiyor. Fakat şuana kadar verilen ciddi bir şey yok. Kaymak yerleri hep onlara verdiler. Kanunlar gayet açık fakat kanunları uygulayanlar işlerine nasıl gelirse öyle uygulama yapıyorlar. Kurumların bize devredilmesi gereken taşınır ile taşınmazları bize verilmezken borçlarını bize devrettiler. Büyükşehir belediyesi olarak ayda 10 milyon lira borç ödüyoruz.'' dedi.

Hatay'da CHP'den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Doç.Dr. Lütfü Savaş sivil toplum kuruluşları ve oda başkanlarını ziyaret ediyor. Bu kapsamda Erzin'e gelen Başkan Savaş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şükrü Erçökük'ü ziyaret etti. Lütfü Savaş'a, İlçe belediye belediye başkan adayı Ali Büyüker ve partililerde eşlik etti. Konuşmalar sırasında vatandaşlar ilçede sık sık suların kesildiğini ve sinekle mücadelenin hiç yapılmadığını söyledi. Bunun üzerine gelen sorulara cevap veren Lütfü Savaş, ''İlimiz Büyükşehir kapsamına alınınca bir çok kanun değişti. Bizler yetkililer olarak çalışmalara hemen başladık. Çalışmalarımızı yakın zamanda tamamlayacağız. Ama bu zaman süresinde vatandaşlara götürülen hizmetler ihmal edilmemeli. İlçe Belediyesi Büyükşehir olmadan vatandaşa bir gün önce götürdüğü hizmeti bir gün sonra götürmüyor, böyle şey olmaz, vatandaşa yapılan hizmetin partisi olmaz. Sinekle mücadele ilçenin işi. Mezarlık, park, otogar, mezbahane, altyapı hizmetleri, su kanalizasyon, deniz işleri, ulaşım hizmetleri, bizim işimiz, hepsi bizim olsa ilçe belediyelerine gerek kalmaz. Biz buradan bir hizmet binası arıyoruz." dedi.

İktidar partisinin belediyesi olmadıkları için sıkıntı çektiklerini söyleyen Lütfü Savaş, ''İl özel idaresine ait taşınır ve ve taşınmazlar büyükşehir belediyesine verilmesi gerekiyor. Fakat şuana kadar verilen ciddi bir şey yok. Kaymak yerleri hep onlara verdiler. Kanunlar gayet açık fakat kanunları uygulayanlar işlerine nasıl gelirse öyle uygulama yapıyorlar. Kurumların bize devredilmesi gereken taşınır ve taşınmazları bize verilmezken borçlarını bize devrettiler. Ayda 10 milyon lira borç ödüyoruz. Hükumetin partisi olmadığımız için bize zulüm yapıyorlar.'' ifadesini kullandı.

Lütfü Savaş, İlçe belediye yetkililerinin ''Bizim bütçemiz azaldı artık yeterince para alamıyoruz. Aldığımız para ise ancak maaş ödemesine yetiyor.' Böyle bir şey var mı?" sorusuna ise, ''Hayır öyle bir şey yok, herkes nüfusuna göre para alıyor. Daha önce ne ise şimdi de o miktar veriliyor.'' cevabını verdi. CİHAN

Yorumlar