CHP’li başkan adayı: Ne olur bizi sevme Sayın Başbakanım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Büyükşehir belediye başkan adayı Osman Çilsal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, “Ne olur bizi sevme Sayın Başbakanım.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li başkan adayı: Ne olur bizi sevme Sayın Başbakanım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Büyükşehir belediye başkan adayı Osman Çilsal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, “Ne olur bizi sevme Sayın Başbakanım. Seveceksen de uzaktan sev. Çünkü kimi sevdiysen tarumar oldu. Esad’ı sevdin evinde misafir ettin, adamın tarumar oldu. Kimi öptüysen başına bir şey geldi. Kaddafi’yi öptün adam yok oldu. Mursi’yi sevdin adam yok oldu. Bu yüzden Başbakan'ın beni sevmesini istemiyorum.” dedi.

CHP’li başkan adayı ve eski Doğru Yol Partisi (DYP) Milletvekili Osman Çilsal, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Basın mensuplarına projeleri hakkında bilgi veren Çilsal, halkın iç içe olacağı projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. İş kuluçkası modeli ile sanayiyi canlandıracaklarını dile getiren Çilsal, süt tozu ve besicilik projeleri ile de kırsal kesimi canlandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Osman Çilsal, 1991 yılından beri siyasetin içinde olduğunu ve değişik kademelerde görev yaptığını ifade etti. Çilsal, şunları söyledi: “CHP’nin, üzerlerinde en çok konuşulan, spekülasyon yapılan 4 adayından biri olarak seçime gidiyorum. Sayın Sarıgül, Ankara’da Mansur Bey, Hatay’da Lütfü Bey ve ben. Adaylık süreci başlarken genel başkanımıza çok baskı yapıldı. ‘Ne oluyor, parti sağa mı açılıyor?’ denildi. Ama bu seçim çok önemli, çünkü milat. Bu seçimde bir vatandaşın bize dediği gibi inşallah oy kullanacak vatandaşlarımız, pazarda domates alırken gösterdikleri hassasiyeti oy kullanırken de gösterirler.”

AKP’nin iktidarda olduğunu ve hala mağduriyet edebiyatı yaptığını belirten Çilsal, 28 Şubat sürecinde iktidar olanın kendileri olduğunu ve bu süreçte en fazla mağduriyeti de kendilerinin yaşadığını söyleyerek, “Bakıyoruz en çok AKP mağdurum diyor. O sürecin asıl mağduru bizdik, çünkü hükümettik. Bu nedenle iktidarın artık kimseyi lekelemeye hakkı yok. Eğer siz muktedir olmayı astığım astık, kestiğim kestik olarak algılıyorsanız siyaset bilmiyorsunuz demektir. Ya da ustalaşamadığınızın göstergesidir. Vatandaşlarımız iyi düşünsünler ve sadaka toplumu haline getirmek isteyenlerle, alın teri toplumu isteyenleri iyi değerlendirip, bu önemli tablonun altını çizerek yani düşünerek oy kullansınlar.” şeklinde konuştu.

Konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Çilsal, Başbakan’ın kimi sevdiyse o kişinin tarumar olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “İnsan önce kendini sevmeli. Hani habire diyorlar ya, yaratılanı severim Yaratan'dan ötürü. Yaratılanı, Yaradan'dan ötürü sev de ama gerçekten sev. Öyle bir seviyorsun ki Allah muhafaza. Esad’ı sevdin, evinde misafir ettin adam tarumar oldu. Ülkemize kimler geldi. Kimi öpseler başına bir şey geldi. Kaddafi’yi öptüler, adam yok oldu. Mursi’yi sevdin adam yok oldu. Sevme. Beni sevmesini istemiyorum Sayın Başbakan'ın. Ya da seviyorsun yeter, seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli diyoruz ya. Azıcık uzaktan sev.”



CİHAN

Yorumlar