CHP’li Atilla Kart: Başbakan olağanüstü hal ilanını zorluyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan R.Tayyip Erdoğan’ın kutuplaştırma siyaseti üzerinden kaos ve provokatif girişimlerle şiddet ortamına yol açmak istediğini ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Atilla Kart: Başbakan olağanüstü hal ilanını zorluyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan R.Tayyip Erdoğan’ın kutuplaştırma siyaseti üzerinden kaos ve provokatif girişimlerle şiddet ortamına yol açmak istediğini ileri sürdü. Kart, “Başbakan, bu şiddet ortamını gerekçe göstererek kamu düzeninin ihlal edildiğinden, bozulduğundan bahisle; Anayasa'nın 120. maddesinde düzenlenmiş olan olağanüstü hal ilanı şartlarını zorlamaktadır.” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olağanüstü hal ilanı şartlarını sağlamak için kaos ve provokatif girişimlerle şiddet ortamına yol açmak istediğini iddia etti. Halkın, kamuoyunun, sivil toplumun ve sorumluluk sahibi medyanın bu temel gerçeği görmesi gerektiğini ifade eden Kart, bu provokatif oyuna fırsat vermeden soğukkanlılık ve sorumluluk içinde Türkiye gerçeklerini anlatması gerektiğini dile getirdi.

Kart, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Recep Tayyip Erdoğan, bir taraftan da yine kutuplaştırma siyasetinin gereği olarak; kutsal değerlerimiz üzerinden halkın bir kesimini diğer kesim aleyhine alenen tahrik ederek, kin ve düşmanlığa sevk etmek istemektedir. Halkımız ve toplumumuz bu oyuna da gelmeyecektir. Toplumun tümünü kucaklayacak şekilde ve eşit yurttaş anlayışı içinde Türkiye’nin birliğine sahip çıkarak, AKP iktidarının sonlandırılması için 30 Mart seçimlerinde çalışmalarımızı bu anlayış içinde sürdüreceğimizi, sürdürmemiz gerektiğini kamuoyunun dikkat, değerlendirme ve takdirlerine bir kez daha sunmak gereğini duyuyoruz.”
CİHAN

Yorumlar