CHP’li Aslanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, son yolculuğuna uğurladı. Cenaze namazına TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. CHP Milletvekili Ferit Mevlüt...

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Aslanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, son yolculuğuna uğurladı. Cenaze namazına TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

CHP Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, önceki gün kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Aslanoğlu’nun cenaze namazı bugün öğle namazını müteakip Ataköy 5. Kısım Camii’nde kılındı. Cenaze namazına; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Başbakan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Milletvekili Mehmet Haberal, Muharrem İnce, Deniz Baykal, Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, çok sayıda CHP’li milletvekili, Aslanoğlu’nun yakınları ve sevenleri katıldı. Yoğun kalabalık cami avlusunu doldurunca zaman zaman izdiham yaşandı.

Namaz öncesi taziyeleri Aslanoğlu’nun ailesi ve CHP’liler kabul etti. Namaz öncesi tabut önünde saf tutan protokole bir süre sonra Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. İmamın cenaze namazını kıldırmasının ardından resmi tören düzenlendi. Türk Bayrağı’na sarılı tabut daha sonra cenaze aracına alındı. Aslanoğlu’nun cenazesi Büyükçekmece Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze aracının ayrılmasından sonra Kemal Kılıçdaroğlu kısa bir konuşma yaptı. Aslanoğlu ailesine ve partililere başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, “Parlamentonun en çalışkan milletvekillerinden biriydi. Herkesin yardımına koşardı. Gerek Anayasa Bütçe Komisyonu’nda gerek Millet Meclisi’nde herkesin yardımına koşan bir milletvekiliydi. Yüreği iyilikle dolu bir milletvekiliydi. Onun kaybetmekten büyük üzüntü duyuyoruz. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. İnşallah başka acılar yaşamayız.” dedi.

CİHAN

Yorumlar