CHP'li Alibeyoğlu: AKP Belediye Başkan adayı Bozkuş, oy satın alıyor

CHP Kars Belediye Başkan adayı Naif Alibeyoğlu, 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala, AKP’li Belediye Başkan adayı Nevzat Bozkuş'un yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelere bir markete ait 25 TL'lik alışveriş kartını dağıttığını bu vesil.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Alibeyoğlu: AKP Belediye Başkan adayı Bozkuş, oy satın alıyor

CHP Kars Belediye Başkan adayı Naif Alibeyoğlu, 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala, AKP’li Belediye Başkan adayı Nevzat Bozkuş'un yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelere bir markete ait 25 TL'lik alışveriş kartını dağıttığını bu vesileyle vatandaşın oylarını satın aldığını iddia etti.

Alibeyoğlu, yaptığı açıklamada, "Şuan görüyorsunuz yardım paketleri insanlara ahlaki olmayan bir şekilde dağıtılıyor. İnsanları yoksullaştırdıkları gibi hem yardım paketlerini hem de alışveriş merkezlerine ait olan 25 TL'lik kartları vatandaşların oyları karşılığında dağıtıyorlar." şeklinde konuştu.

YOKSULUN ONURU SATIN ALINMAYA ÇALIŞILIYOR

Alibeyoğlu, ihtiyaç sahibi hemşerilerine seslenerek, bu tür yardımların vatandaşın vergileriyle verildiğini ve vatandaşın hiç çekinmeden bu yardımları almalarını ama onurunu satın almak isteyenlere sandıkta gereken cevabı vermelerini istedi. Bunun bir ahlaki çöküntü olduğuna dikkat çeken Alibeyoğlu, "Yapılan 25 TL'lik market alışveriş kartı yardımlarıyla insanların onurunu satın alamazlar." dedi.

AKP'lilerin insanlara aş ve iş sözü verdikleri üzerinde de duran Alibeyoğlu, "Yani söylediğim gibi şu 25 liralık gıda alacak ve 25 liralık erzak kaç gün yetecek, bunu hemşerilerime soruyorum acaba kaç gün yetecek bir hafta değil, bir gün bile yetmeyecek biliyorum. Ya ondan sonra ne olacak, oturup beş yıl ağlayacağız bizlerin onurunu almak isteyen bu alçaklığa kesinlikle müsaade etmememiz lazım. Bu onur kırıcı bir şeydir. Bu davranışla halkımızın onurunu satın alınamaz. Gereken dersin sandıklarda daha fazla verilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar