CHP'li adaylar Adana Ticaret Borsası'nda projelerini anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı ve Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Seyhan adayı Zeydan Karalar ve Sarıçam adayı Cumali Yakan projelerini anlatmak için Adana Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li adaylar Adana Ticaret Borsası'nda projelerini anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı ve Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Seyhan adayı Zeydan Karalar ve Sarıçam adayı Cumali Yakan projelerini anlatmak için Adana Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

ATB Meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda CHP adaylarına TOBB hakkında bilgi veren Borsa Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, “Ticaret odaları, sanayi odaları ve borsaların, şehrimizin yerel yönetimlerinde en etkili olan belediyelerle uyum şehrin ayağa kalması için çalışma yapmasını arzu ediyoruz. Önceden marka şehir olan Adana’nın bu değerini kaybetmiş olması bizleri çok üzüyor. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun seçildikten sonra partiyi bir kenara bırakıp, insanları, toplumu kucaklayacak tarzda projelere imza atıldığı takdirde şehrimiz ayağa kalkar.” dedi.

Adaylara seçimlerde başarı dileyen Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan da “Son zamanlarda maalesef siyasette şeffaflık gitmeye başladı. Bir kısım hassasiyetler kaybolmaya başladı. Mesela ülke ve belediyeler genelinde yolsuzluklar çok konuşulmaya başlandı. Bu durumun Türkiye siyaseti için kötü olduğunu düşünüyorum. Tüm partilerden birinci beklentimiz kesinlikle çok şeffaf ve dürüst bir siyaset yapmalarıdır. İkinci beklentimiz güzel, yaşanabilir bir Adana.” diye konuştu.

ARIKAN, “TREN HATTINI YERİN ALTINA ALMAYI PLANLIYORUZ”
Yolsuzlukların olmadığı, şeffaf bir belediyeciliğin Türkiye’nin olmazsa olmazı olduğunu dile getiren CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldıray Arıkan, “Bu yolsuzluk özellikle 17 Aralıktan sonra Türkiye’nin gündemine oturdu. Bizlerin daha hassasiyetli davranmamız gerekiyor. Biz tüm çalışmalarımızı açık ve şeffaf bir şekilde yapacağız. Hem ekonomiye, hem kentsel gelişime, hem demokratik yapıya yön verecek işinde uzman arkadaşlarımızla strateji merkezi kuracağız.” dedi.

Adana’ya bu güne kadar belediyelerce yapılan yatırımların çoğunun yanlış olduğunu vurgulayan Arıkan şunları söyledi: “Adana’nın geleceğine ipotek konmuş. Bakın iki tane köprü yapıldı. İkisi de yanlış yapıldı. Bir hafif raylı sistem yapıldı, hiçbir katkısı yok. Ne güzergahı güzergah ne de gittiği yer belli. Adana’nın anayasası olan master planını mutlaka yapacağız. Tren hattını Demirköprüden başlamak üzere Dikili’ye kadar yolun altına almayı planlıyoruz. Bu planlamayla 3 bin dönüm arazi kazandığımız gibi istasyonun yerinde müthiş bir kent meydana çıkıyor. Kentsel dönüşüme önem vereceğiz ve yapacağız. Adana’nın kentsel dönüşümsüz kurtuluşu olmaz. Adana’da işsizlik fazla, bu kaderi değiştirmemiz lazım. Adana’yı turizm merkezi haline getireceğiz.”

Sarıçam’da meydan, çarşı, taksi, noter, ticaret alanı ve düğün salonu bile olmadığını ifade eden CHP Sarıçam Belediye başkan adayı Cumali Yakan, “Bu kadar olmazın içerisinde Sarıçam nasıl kalkınacak? Biz geldiğimizde yapacağımız ilk iş mevcut planları revize etmek ve yeni bir planlama yapmak olacak. Sarıçam’ın kalkınması için yeni planlarda mutlaka yoğunluk vereceğiz. Menekşe ve Bayramhacılı köyleri göle nazır yerler olduğundan çok yıldızlı oteller projelerimizi hayata geçirerek cazibe merkezi haline getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

‘Adana için kim iyi bir şey yapıyorsa bizim dostumuzdur.’ diyen CHP Seyhan adayı Zeydan Karalar ise “Adana hepimizin yaşadığı, önemsediğimiz bir kent. Adana’da her şeyin para ettiği, insanının mutlu olduğu, işçisinin, esnafının, çiftçisinin, sanayisinin, ticaretinin mutlu olduğu günler vardı. Adana 1994 yılına kadar böyleydi. Sanayide, gelirde önemli bir yer tutan Adana milli gelirde İstanbul’dan sonra ikinciydi. Birçok ilden gelen insanlara istihdam sağlayıp, barındırırdı. Bu Adana gitti. İşsizliğin, fukaralığın, mutsuzluğun kenti oldu. Birçok fabrika kapandı. Maalesef bunda Adana’yı yönetenlerin ciddi kabahati vardır.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ATB Başkanı Muammer Çalışkan, CHP’li belediye başkan adaylarına borsanın kuruluşunun 100.yıl anısına hazırlatılan ‘Çukurova’da Tarımın Tarihi’ kitabını hediye etti.
CİHAN

Yorumlar