CHP’li adaydan AK Parti'li Başkan'a: Mescidi ya siz yapın ya bırakın biz yapalım

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’u ziyaret eden CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Necati Şahin, kent balıkçılar halindeki mescidin çok kötü olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li adaydan AK Parti'li Başkan'a: Mescidi ya siz yapın ya bırakın biz yapalım

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’u ziyaret eden CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Necati Şahin, kent balıkçılar halindeki mescidin çok kötü olduğunu belirtti. Şahin, “Eğer müsaade ederseniz biz yapmak istiyoruz, çünkü yapmayın demişler. Birkaç tane seccade sermişler orada çok ilkel tarzda mescit balıkçı halindeki. Mescide müsaade ederseniz biz yaparız. Orada yapmayın demişler. Suyu da bu gün talimat verip açtırırsanız çok büyük bir dua alırsınız, biz sadece vesile oluruz.” dedi.

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Başkanı Metin Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, AK Parti İl Başkanlığı'na ziyarette bulundu. 30 Mart yerel seçimleri öncesinde gerçekleştirilen karşılıklı nezaket ziyaretleri kapsamında gerçekleşen ziyaret sıcak bir ortamda gerçekleşti.

    Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, seçimlerin seviyeli bir ortamda yapılması temennisinde bulundu. AK Parti ile CHP’nin hasım ve husumet içinde değil, rakip olduklarını belirten Cemalettin Torun, Bursa’nın kültüründe centilmenlik ve çok tatlı bir rekabet içinde siyasi yarış olduğunu belirtti.
    
    Halkın değişik fikirlerinin siyasi partiler vasıtasıyla kamuoyuna duyurulmasının büyük önem arz ettiğini belirten Torun, “Siyasi partiler çalışmalarını yaparken de kesinlikle yine legal sınırlar içinde, tatlı bir rekabet içinde çalışmalarını yapmalılar. Biz bunu Bursa’da iktidar partileri ve muhalefet partileri olarak başardık.” dedi.

    CHP İl Başkanı Metin Çelik ise Bursa’da siyaset yapanların gerçekten belirli bir siyasi kültür ve birikime sahip olduğunu belirterek “Biz her dönemde Bursa’da çok seviyeli bir seçim çalışması yaptık. İnşallah 30 Martta yapılacak seçimler içinde çalışmalarımız devam ediyor. Birbirimizi kırmadan, üzmeden, tabii ki tenkitler olacak, eleştiriler olacak, yapılan icraatları gündeme getirmek, olumlu olanları anlatmak, olumsuz olanları da anlatmak biz siyasilerin görevidir.” şeklinde konuştu.

    ZİYARETTE AK PARTİ’YE TRAFİK ELEŞTİRİSİ

    Neşeli bir ortamda geçen ziyarette CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necati Şahin de, AK Parti il başkanı Cemalettin Torun’a esprililer yaparak gülüşmelere neden oldu. Seçimleri bir yarış ortamı halinde gördüklerini belirten Necati Şahin, ancak mutlaka bazı eleştirilerin yapılabileceğini belirterek. “İl başkanımız 10 dakika gecikti. Ondan kaynaklanmıyor Sayın Başkanım. İşte trafiği biliyorsunuz trafik karmaşası devam ediyor. Allah kısmet ederse 30 Mart'tan sonra biz gelince randevularda bir sıkıntı olmayacak Sayın Başkanım.” dedi.

    AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ise gülerek “Siz geleceksiniz diye biz yolları açmıştık ama” şeklinde karşılık vermesi gülüşmelere neden oldu.

    Bu sabah balıkçı halini ziyaret etiklerini anlatan CHP’li Şahin, “Siz sahada çok geziyorsunuz, bu arada yönetimi oluşturuyorsunuz tabi zamanınız olmayabilir. Size ufak ufak kopyalar vereceğim. Hemen bu gün yapacağınız şeyler var, veya bir kısmını da biz 30 Mart'tan sonra geldiğimizde zaten yapacağız.” şeklinde konuşması salonda gülüşmelere zemin hazırladı.

    AK Partili Torun ise gülerek “Eleştiri ve tenkitlere açığız” şeklinde karşılık verdi.

    Sabah gittikleri balıkçı halinde bazı eksikleri tespit ettiklerini anlatan CHP’li Necati Şahin, “Biz Sayın Bozbey’le bu sabah saat 06.00’da balıkçılar halinde idik. Hemen emir vermeniz gereken bir olaylar var. Çözerseniz siz çözmüş olursunuz, biz sadece vesile olmuş oluruz. Balıkçılar halinde oradaki her halde temizlik yapan firma ile bir sıkıntı olmuş 6 aydır tuvaletlerin suyu akmıyor. Sular kesik, bende bizzat gördüm. Şu anda tuvaletler maalesef susuz balıkçı halinde. Hemen derhal bu gün talimatınız olursa çok seviniriz. Avrupa’da su bedava, biz burada çok pahalı satıyoruz. Onu da geçtik sular kapalı, tuvaletleri kullanamıyorlar.” şeklinde konuştu.

    "MESCİDİ YA SİZ YAPIN YA BIRAKIN BİZ YAPALIM"

    Ayrıca balıkçı halinde girişte daha önce 3 lira olan otopark parasının şu anda 9 liraya çıkarıldığını anlatan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: "Ayrıca gerçekten balıkçılar halinin olduğu yerde ki mescit çok kötü. Eğer müsaade ederseniz biz yapmak istiyoruz, çünkü yapmayın demişler. Birkaç tane seccade sermişler orada çok ilkel tarzda mescit balıkçı halindeki. Mescide müsaade ederseniz biz yaparız. Orada yapmayın demişler. Suyu da bu gün talimat verip açtırırsanız çok büyük bir dua alırsınız, biz sadece vesile oluruz. Biz sahadaki bu şeyler size zaman zaman iletiriz. Çünkü biz yaklaşık 20 saat sahada kalıyoruz. Neden çünkü sizin stoklar çok sizin stoklardan almak istiyoruz, ondan dolayı böyle bir yoğun bir çalışmamız var." CİHAN

Yorumlar