CHP’li aday Necati Şahin: Bursa’yı kent anayasası ile yöneteceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necati Şahin, içinde insan ve felsefenin olmadığı bir projenin başarılı olamayacağını belirterek, Bursa’yı kent anayasası ile yöneteceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li aday Necati Şahin: Bursa’yı kent anayasası ile yöneteceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necati Şahin, içinde insan ve felsefenin olmadığı bir projenin başarılı olamayacağını belirterek, Bursa’yı kent anayasası ile yöneteceklerini söyledi.

CHP adayı Necati Şahin, Yerel Yönetim Vizyonu ve Projeleri’ne ilişkin tanıtım toplantısını, medya mensuplarının katılımıyla Crown Plaza Otel’de gerçekleştirdi.

Bursa’yı yeniden termal kent kimliğine kavuşturacaklarını, yumuşak bir kentsel dönüşüm uygulayacaklarını ifade eden Şahin, “Felsefemiz; Bursa’da yaşayan insanlarımızın huzuru, mutluluğu ve refahıdır. Yönetime geldiğimizde hesap verebilirlik, şeffaflık ve adalet temel prensiplerimiz olacak.” dedi.

Bursa’nın ağır hasta olduğunu, ayağa kalkması için yoğun bakım gerektiğini belirten CHP adayı Şahin, “Maalesef Bursa iyi yönetilmiyor. Makro hedefleri olmayan, günü kurtarmaya yönelik kararlar ile 3 milyonluk bir kent yönetilemez. Kentimiz için kendimize uyku kaçıran sorular sormalıyız. Gerçekçi sorular sorup, gerçekçi cevaplar bulmalıyız. Bursa’nın sorunlarını da, çözüm yollarını da biliyoruz. Ama bunları sadece biz biliriz demiyoruz. Ortak akıl ve geniş katılımın sağlanmasıyla, çözümleri birlikte ortaya koyacağız.” diye konuştu.

STRATEJİK BURSA PLANI

Şehircilik politikalarının özünün, ‘sürdürülebilir kentsel gelişme’ merkezinin ise ‘insan’ olduğunu vurgulayan Necati Şahin, şunları söyledi:
“Ticaret-Turizm-Tarım-Teknolojik sanayi başlıkları altında topladığımız '4 T Stratejik Bursa Planı'nı hayata geçireceğiz. İmar planlamasında bütünlüğü sağlamak amacı için il bütünlüğünde stratejik planlama ana göreviz olacak. Bursa’da kent içi ulaşım sorununa kalıcı çözüm için kapsamlı ve entegre ulaşım yönetimi, bilimin ve evrensel uygulamaların ışığında hizmet verecek. Büyükşehirlerin yeni yasaya göre görev ve sorumluluklarının bütün il düzeyinde başarı ile yapabilmeleri için etkin yönetim, denetim ve eşgüdüm tekniklerini uygulamak gerekecek. Bursa'nın kaynaklarını israf etmeyeceğiz. 30 Mart’ta Bursa'da tarihi bir dönüşüm başlayacak. Sadece Nilüfer değil, tüm Bursa gülümseyecek.”

YUMUŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm projeleri ve TOKİ Doğanbey’in Bursa için çok önemli olduğunun altını çizen Şahin, “Yalnızca Bursa’nın değil Türkiye’nin ve hatta dünya kültürel mirasının da bir sorunu haline dönüşen TOKİ Doğanbey konutlarını Bursa’nın kanayan bir yarası olmaktan çıkartacağız. Yapımı yaklaşık 6 yıl süren ve hak sahiplerini ciddi anlamda mağdur eden bu konutlarla ilgili yeni bir proje hazırlayacağız ve hiçbir hak sahibimizi mağdur etmeden, hatta karşı çıkabilecekleri bir projeyle bu sorunu çözeceğiz. Gerekirse konuyu BM Habitat gündemine taşıyarak uluslararası bir finansal kaynak oluşturarak Osmanlı’nın ilk başkentinin kalbindeki bu yarayı tedavi edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Necati Şahin, turizm ve tarımın yanı sıra, köylere yönelik projeleri de olduğunu söyledi. Gerçek metro ve teleferik yatırımlarına yöneleceklerini anlatan Şahin, ayrıca Bursa Ulaşım Ana Planı’ın (BUAP) güncellenmesi ile birlikte, ilçelerin toplu taşıma sistemleri bilimsel olarak gözden geçirileceğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar