CHP'den,'Bırakın ürüsün,kudursun itler’ diyen Bağcılar müftüsüyle ilgili önerge

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, bir seyyar satıcıya hakaret eden AK Parti Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’ya destek olmak için Twitter’dan “Bırakın ürüsün, kudursun itler” diyen Bağcılar...

Google Haberlere Abone ol
CHP'den,'Bırakın ürüsün,kudursun itler’ diyen Bağcılar müftüsüyle ilgili önerge

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, bir seyyar satıcıya hakaret eden AK Parti Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’ya destek olmak için Twitter’dan “Bırakın ürüsün, kudursun itler” diyen Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’yı Meclis’e taşıdı.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler tarafından, Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğün 99’uncu maddesi gereğince yazılı olarak cevaplandırılması amacıyla Bağcılar İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula ile ilgili soru önergesi verdi.

Bağcılar İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın 26 Şubat 2014 tarihinde umre ziyareti sırasında AK Partili Belediye Başkan adayı Lokman Çağrıcı’ya hitaben Twitter hesabından ‘Medine'de Holiday Villa'dayız. Başkanım ilk dua size ilk selam sizden’ diye yazdığını belirten Özkes, “Sula yine Twitter hesabından, 28 Haziran 2014 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili konuşmalar yaptığı Sultanahmet Meydanı’ndaki iftarda, Erdoğan’ın fotoğraflarını çekip yayınlayarak adeta siyasi propaganda yapmıştır. Adı geçen Müftü 2 Temmuz 2014 tarihinde AKP Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın bir seyyar satıcıya hakaret etmesi sonrasında Twitter hesabından “Bırak ürüsün, kudursun itler. Öfkesine hâkim olur yiğitler” şeklinde hakaret dolu iletiler atmıştır.” diye konuştu.

Hasan Hüsnü Sula’nın bazı tepkiler üzerine yine Twitter hesabından ‘Bir Yiğide yiğit demek ne büyük bir suç. Yanıt vermem densizlere. Tut beni oruç’ yazdığını vurgulayan Özkes, bu bilgiler doğrultusunda Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in yazılı olarak cevaplandırması amacıyla şu soruları sordu:

“Bağcılar ilçe müftüsünün, AKP Bağcılar Belediye Başkanı’nın sosyal medya uzmanı gibi davranmasını nasıl karşılıyorsunuz?

Bir ilçe müftüsünün, dini duyguların daha hassas ve yüksek olduğu Ramazan Ayı’nda bir iftar programında Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında konuşan Erdoğan’ın fotoğraflarını çekip yayınlamasını doğru buluyor musunuz?

Müftü Sula'nın, seçimlerden önce gittiği umre ziyaretinde kendi Twitter ve Facebook sayfalarından AKP Bağcılar Belediye Başkanı adayı Lokman Çağırıcı için duacı olduğunu anlatan fotoğrafları paylaşmasıyla yüce dinimiz siyasete alet edilmiş ve zarar görmüş olmuyor mu?

Bir müftünün siyaset üstü olması ve herkese eşit mesafede durması gerekirken, alenen iktidar partisi taraftarlığı yapması hakkında herhangi bir idari işlem yapılmış mıdır?” CİHAN

Yorumlar