CHP’den Mansur Yavaş ekibine saldırı açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın ekibine yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
CHP’den Mansur Yavaş ekibine saldırı açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın ekibine yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

    Yavaş’ın ekibine yapılan saldırıyla ilgili açıklamayı genel merkez binasında CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu yaptı. Önümüzdeki hafta sonu önemli bir seçim yapılacağını hatırlatan Kuşoğlu, sürekli olarak Mansur Yavaş ve diğer ekiplerinin provoke edildiğini söyledi. Kuşoğlu, “İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde bir toplantımız vardı. Yaklaşık, bin 500 kişinin katıldığı güzel bir toplantı yapılıyordu. Organize Sanayi Başkanı konuşmasını yaptı. Ardından Mansur Yavaş konuşmasını yaparken, bir provokatör ortaya çıktı. Ortalığı karıştırmaya çalıştı. Daha sonra arkadaşlar tarafından bu şahıs dışarı çıkarıldı. Ama dışarıda da bir grubun, bize şöyle söylendi; büyükşehir belediyesine ait boksör ve güreşçileriyle ilgili bir takım getirilmiş. Daha önceden planlı bir şekilde bunlar bizim toplantımızı provoke etmek, bozmak, oradaki gelenleri partililerimizi, taraftarlarımızı, Mansur Yavaş gönüllülerini yıldırmaya yönelik hareketler içerisinde olmaya çalışmışlar. Yapılan saldırıda kapı pencere kırıldı. Polis zamanında müdahale etmedi ve hoş olmayan şeyler yaşandı.” dedi.

    ELE GEÇİRDİKLERİ CEP TELEFONUNDAKİ MESAJLARI OKUDU

    Kuşoğlu, saldırıyla ilgili provokasyonu yapan şahıstan düştüğünü tahmin ettikleri bir kimlik ve cep telefonunu basın mensuplarına gösterdi. A.Y. isimli şahsın belediye ile bağlantılı olduğunu ifade eden Kuşoğlu, söz konusu provokasyon için olduğunu iddia ettiği ‘para’ içerikli telefonda bulunan mesajları okudu. Kuşoğlu, saldırıyı yapan şahısların bu seçim süreci içerisinde Gökçek veya onun yandaşları tarafından provoke edilen kişiler olduğunu iddia etti.

    Halkın sağduyulu olduğuna inandıklarını anlatan Kuşoğlu şöyle devam etti: “Kaybetmesini de bilmek gerekir. 20 yıl Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıldı. Artık kaybetme zamanıdır. Hiçbir şey yapılmadı. Doğru dürüst iş yapılmadı. Kaybetmesini de bilmek gerekir. Mansur Yavaş’ın da söylediği gibi; bütün provokasyonlar tehditler bizleri yıldırmayacaktır. En az namuslular da namussuzlar kadar da cesur olmak zorundadır. Bütün bunlardan sonra önümüzdeki pazar günü bir zafer kazanacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ama topluma, bu şahıslara da yazık. Kimseye birkaç kuruş karşılığı bütün bunlar yapılmasın. Hepimiz üzülüyoruz. Siyaset, demokrasi hepimiz için var. Bu rejimi hepimiz ayakta tutmak zorundayız.” CİHAN

Yorumlar