CHP'den Kızılay’da '30 milyon Euro'lu eylem

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Başbakan'ın olduğu iddia edilen ses kaydını protesto etmek için Kızılay’da temsili 30 milyon Euro ile eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den Kızılay’da '30 milyon Euro'lu eylem

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Başbakan'ın olduğu iddia edilen ses kaydını protesto etmek için Kızılay’da temsili 30 milyon Euro ile eylem yaptı.

    CHP Ankara İl Başkanlığı üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarını protesto etmek için bir araya geldi. Eyleme CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ile DİSK üyeleri de katıldı. Toplanan grup üyeleri, ‘Tamam babacım, peki babacım’, ‘Karanlık olunca halledeceğiz’, ‘Baba sıfırlayamıyoruz, babaa’, ‘30 milyon Eurocuk kaldı’ gibi dövizler açıp, çeşitli sloganlar attı.

    "İKTİDAR YOLSUZLUĞUN ÜZERİNİ ÖRTMEK İÇİN YOĞUN ÇABA HARCIYOR"

    CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, bugün ülkeyi teslim alan yolsuzluklardan, hırsızlıklardan ve bunun yarattığı sonuçlardan tepkilerini dile getirmek için toplandıklarını söyledi. 17 Aralık’tan bu yana her gün bu ülkeyi teslim alan yolsuzluklardan bahsetmek zorunda kaldıklarını söyleyen Alçın, ülkenin gündemini sadece iktidarının yolsuzluklarının meşgul ettiğini kaydetti. İktidarın ise yolsuzlukların üzerini örtmek için yoğun çaba harcadığını savundu.

    Alçın, “Biz bunları zaten biliyorduk. Ama 17 Aralık’ta olan şu; Başbakan’ın ‘paralel örgütlenme’ dediği, aslında 10 senedir bilinçle kendilerinin devletin her kademesine yerleştirdiği kendi yandaşları bile, bu olaya artık ‘dur demek’ zorunda kaldıklarını gördük. Bazı namuslu devlet memurlarının bazı namuslu savcıların harekete geçtiğini öğrendik.” dedi. Operasyonla birlikte basına yansıyan telefon kayıtlarını hatırlattı. 30 milyon Euro'yu matbaada bastırdıklarını aktaran Alçın, eritemedikleri 30 milyon Euro bu kadar ise tamamının ne kadar olduğunu sordu.

    GÖK: SORUŞTURMA KOMİSYONU KURUP, AKLANALIM DİYEMİYORLAR

    CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise tarihte ilk defa bir hükümetin hakkındaki bu iddialar karşısında Meclis’e ‘Gelin soruşturma komisyonu kuralım, ben yargılanmak istiyorum, ben orada aklanmak istiyorum.’ diyemediğini ifade etti. Gök, “Cumhuriyet tarihinde ilk defa, bir cumhuriyet hükümetinin 4 tane bakanı yolsuzluklara ve rüşvete karıştı diye istifa etti. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Adalet Bakanı hakkında 2 tane fezleke hazırlandı. Hala diyemiyorlar, ‘biz o fezlekeleri Meclis’e getirelim. Orada soruşturma komisyonu kurulsun, orada aklanalım’ diyemiyorlar. Diyemeyecekler de, çünkü her şey ortada, her şey saçıldı. Kapatmaya çalışıyorlar. Meclis’i çalıştırarak, yolsuzlukları, rüşveti önlemeye, karartmaya, hakimleri değiştirmeye, savcıları değiştirmeye, emniyet müdürlerini değiştirerek, kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Ama aklayamayacaklar.” diye konuştu.

    30 MİLYON EURO ÇEVREYE SAÇILDI

    Yapılan açıklamaların ardından partililer yanlarında getirdikleri 30 milyon Euro'yu, havaya saçtı. Dağıtılan sahte paraları toplayan vatandaşlar ilginç görüntülere neden oldu. Bazı vatandaşlar para ile temsili banyo yaptı. Kimisi desteleri eline alıp, çevreye dağıttı. Bazıları ise yanlarına alıp, buradan ayrıldı. Çevreye saçılan 30 bin avronun bir kısmının ise caddeyi tamamen kapladığı görüldü. CİHAN

Yorumlar