CHP’den 'İpekböcekli' ulaşım protestosu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Teşkilatı, Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ücretleri konusunda vatandaşı aldattığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP’den 'İpekböcekli' ulaşım protestosu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Teşkilatı, Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ücretleri konusunda vatandaşı aldattığını iddia etti.

    Osmangazi Metro İstasyonu önünde yapılan basın açıklamasında ulaşım giderleri ve ücretlerinin yanlış aksettirilerek kamuoyunun aldatıldığı belirtildi. CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik,“Belediyecilik konusunda meydanı boş bulup dilediği gibi at koşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye aklın ve vicdanların kürsüsünden seslenmeyi sürdürüyoruz.” dedi. Recep Altepe’nin kenti hurda çöplüğüne dönüştürdüğünü savunan Çelik, “Bursa’ya hurda çöplüğüne dönüştüren Altepe, şimdi de billboardlara verdiği ‘İpekböceği ilerliyor Bursa kazanıyor’, ‘Ulaşım birim maliyeti’ raylı sitemle 78 kuruştan 6 kuruşa düştü’ ilanları ile Bursa halkını hem kandırıyor, hem de yanıltıyor.” dedi.

    En kötü yalanın yarısı doğru yalan olduğunun altını çizen CHP Bursa İl Başkanı Çelik, mali değerlendirme yapabilmek için tüm parametrelerin göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydetti. Metin Çelik, “Hat ve sabit tesislerin yatırım giderleri, işletme ve bakım giderleri gibi parametreleri topladığımızda yüzyıllık hayal T1 hattının toplam maliyetinin 68 milyon 750 bin lira olduğunu görürüz. Rakamlar ve gerçekler ortada olmasına rağmen 160 kuruş olan bir yolcu maliyeti bilimsellikten ve uydurma hesaplarla bilboardlarda 6 kuruş olarak ifade edilmekte.” şeklinde konuştu.

    Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde ise ‘İpekböceği ilerliyor Bursa kazanıyor’ ilanının bulunduğunu aktaran CHP’li Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ilanlarda ulaşım enerji maliyeti raylı sistemle 78 kuruştan 6 kuruşa düştü’ yazıyor. Eğer bu 6 kuruş doğru ise vatandaşı kazıklayıp raylı sistemde 1,75 kuruşa, otobüslerde ise 1,95 kuruşa neden taşıyorsunuz.” diye sordu. 78 kuruşun T1 hattı fizibilite etüdünde belirtilen otobüsler için kilometre taşı başına yol bakım maliyeti olduğunu bildiren CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: “Yalancının mumu şimdilik yanmayı sürdürsün. Bursalılar onu 30 Mart'ta sandıkta söndürecektir.”

    GEÇEN SENE 80, BU YIL 130 TL

    Remzi Yenertürk isimli vatandaş ise cebindeki ulaşım kartını göstererek “Geçen yıl 1 Ocak 2013 tarihinde bu karta bir aylık olarak 80 TL’ye doldurdum. 2 Ocak 2014'teyiz bugün itibari ile de bunu 130 TL’ye doldurdum. Siz aradaki farkı görün. Ben bir vatandaş olarak buradan sesleniyorum Sayın Altepe’ye; 'Sayın Altepe bu yaptığınız sizin zalimlik değil mi?'" diye tepki gösterdi. CİHAN

Yorumlar