CHP'den geri gönderilen fezlekelere 'leğenli, deterjanlı, atletli' tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına adı karıştığı için istifa eden eski bakanların hazırlanan fezlekelerinin savcılığa geri gönderilmesini Adalet Bakanlığı’na yürüyerek protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den geri gönderilen fezlekelere 'leğenli, deterjanlı, atletli' tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına adı karıştığı için istifa eden eski bakanların hazırlanan fezlekelerinin savcılığa geri gönderilmesini Adalet Bakanlığı’na yürüyerek protesto etti. Grup, yanlarında getirdikleri leğende ‘kirli siyaseti’ temsil eden atleti deterjanlı suda yıkayıp, ipe astı. Polisin bakanlık önüne ‘Adalet çadırı’ kurulmasına ise izin vermediği CHP'liler, ayrıca bakanlık önüne siyah çelen bıraktı.

CHP’li üyeler, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına adı karıştığı için istifa eden eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış hakkında hazırlanan fezlekelerin savcılığa geri gönderilmesine tepki göstermek üzere il başkanlığı binası önünde toplandı.

Eyleme CHP Grup Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Bülent Tezcan, CHP Genel Sekreteri Birgül Tamaylıgil ile çok sayıda partili katıldı.

"FEZLEKELERİN GERİ GÖNDERİLMESİ REZALET"

Gürsel Tekin burada yaptığı konuşmada, önemli bir süreçten geçildiğini toplumsal hak arama eylemlerinin de devam etmesi gerektiğini söyledi. Tekin, “Biz bir an önce fezlekelerin parlamentoya gelmesini beklerken, fezlekelerin geri gitmesi apayrı bir rezalet. Bu rezaleti protesto edeceğiz.” dedi.

‘Fezlekeler Meclis’e gönderilsin’, ‘Temiz siyaset’ pankartları açan grup, buradan Adalet Bakanlığı’na hareket etti. Ancak, polis ekipleri grubun bakanlık önünde çadır kurmak istemeleri üzerine geçişlerine izin vermedi. Emniyet güçleriyle, parti temsilcileri uzun süre pazarlık yaptı. CHP’lilerin çadır kurma isteğinden vaz geçmesi üzerine barikat açıldı. Grup, ‘Baba oğul oldunuz, memleketi soydunuz’, ‘Her yer rüşvet her yer yolsuzluk’ sloganları eşliğinde bakanlığa yürüdü.

CHP Kadın Kolları İl Başkanı Canan Dokuzcan burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de zulme uğrayanların, haksızlığa uğrayanların sesini duyurmak için ‘Adalet çadırı’ kurmak istediklerini ancak kendilerine izin verilmediğini dile getirdi.

'KİRLİ SİYASETİ', DETERJANLI SUDA YIKADILAR

Açıklamanın ardından grup üyeleri, yanlarında getirdiği leğen, deterjan, su bidonu ve atletle temsili bir gösteri yaptı. Grup, ‘kirli siyaseti’ temsil eden atleti deterjanla yıkayıp, ipe astı. Gösterinin ardından bakanlık ek binası önüne siyah çelenk bırakan grup, olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar