CHP yürüyüşünde gerginlik, parti yönetimi yeni karar aldı

CHP tarafından Ankara'dan başlatılan yürüyüşün bugünkü bölümü gergin bir şekilde sona erdi. Yürüyüş kortejinin Bolu Dağı'na tırmanışı sırasında karşıt görüşlü bir grup tarafından protesto edildi. Yürüyüşe tepki gösteren vatandaşlar, CHP'lilere yönelik Rabia işareti yaptı.

Google Haberlere Abone ol
CHP yürüyüşünde gerginlik, parti yönetimi yeni karar aldı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı yürüyüşün bugünkü bölümünü tamamlandı. Kılıçdaroğlu, Güvenpark'tan başlattığı ve İstanbul'a kadar devam edeceğini açıkladığı yürüyüşün 12. gününe Bolu'da konakladığı Dağkent Mahallesi'nden başladı.

Yumrukaya Köyü'nden geçişinde vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğu Kılıçdaroğlu, yanına gelen iki yaşlı kadının elini öptü, bayramlarını kutladı. Çocuklarla da bayramlaşan Kılıçdaroğlu, 6,5 kilometre yürüdükten sonra Abant yol ayrımında mola verdi. Yaklaşık 20 dakikalık dinlenmenin ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler yeniden yürümeye başladı. Kortejin yürüyüşü sırasında karşı güzergahtaki bazı araçlar CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na korna çalarak destek verirken bazı sürücüler ise tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin Bolu Dağı'na tırmanışa geçtiği sırada bir üst geçitte bekleyen bir grup tepki gösterdi. Rabia işareti yapan gruba, partililer de sloganlarla karşılık verdi. Bolu Dağı'na tırmanış sırasında bir araçtan kortejdekilere gösterilen tepkinin ardından kısa süreli gerginlik yaşandı. Bu sırada ön camı çatlayan araç, polis eşliğinde kortejden uzaklaştırıldı.

Şener ve Kaboğlu'dan destek

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Bolu Dağı'nı tırmandıktan sonra Karanlık Dere mevkisinde mola verdi. Sarıyer Belediyesince döner ikram edilen grup, yaklaşık 4 saatlik aranın ardından yeniden yola koyuldu.

Kortejin hareketinden önce parti otobüsünden gruptakilere seslenen Grup Başkanvekili Özgür Özel, en büyük siyasi yürüyüşü gerçekleştirdiklerini belirtti. Yürüyüşün bugünkü bölümünde korteje yönelik çok sayıda provokasyon gerçekleştirildiğini dile getiren Özel, bunlara karşı dikkatli olunmasını, sadece alkışlayarak karşılık verilmesini istedi.

Verdikleri mola sonrası yeniden yola çıkan Kılıçdaroğlu ve beraberindekilere Düzce il sınırında eski bakanlardan Abdüllatif Şener ile Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Marmara Üniversitesi (MÜ) Hukuk Fakültesindeki görevinden çıkarılan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu da katıldı. Şener ve Kaboğlu, taşıdıkları "Adalet" yazılı pankartla bir süre Kılıçdaroğlu'nun yanında yürüdü.

Bozkurt işareti yaptı

Kılıçdaroğlu'nun Kaynaşlı ilçesi sınırlarına yaklaştığı sırada yolun karşında bir grup vatandaş AK Parti bayrağı açtı, Rabia işareti yaptı. Söz konusu grubu alkışla karşılık veren Kılıçdaroğlu, kendisine bozkurt işareti yaparak sevgi gösterisinde bulunan bir vatandaş ile çocuğuna da bozkurt işaretiyle karşılık verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler 18 kilometrelik yürüyüşün ardından bugünkü etabı tamamlandı. Geceyi Kaynaşlı ilçesindeki Taşaltı mevkisinde geçirecek Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler yürüyüşlerine yarın saat 08.00'da devam edecek.

CHP'den yeni karar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün Bolu Dağı’nda devam eden 12’nci gününde yürüyüşe katılanlar ile yoldan geçen bazı sürücüler arasında gerginlik çıkması üzerine Bolu Dağı’ndaki Köroğlu Tesisleri’nde verilen molada parti MYK üyeleriyle toplantı yaptı.

Toplantıda, yarından itibaren görevli yeleği giyecek 25 milletvekilinin kortejde aralara yerleştirilmesi ve yürüyenlerin provokasyonlara gelmemesi konusunda uyarılması kararlaştırıldı. Molanın ardından 3’üncü etap başlamadan önce CHP Grup Başkanvekili ÖzgürÖzel de parti otobüsünden provokasyon uyarısı yaptı.

Özel, şöyle dedi: "Bundan sonra arabayla gelip yanımızda durup bize saldırsalar dahi karşılık vermeden yürüyüşe devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte bu kitleyi asla ve asla barışçıl bir yürüyüş yapan, adalet talebini dile getiren kitle olmaktan farklı gösterecek başka başka sloganlar, çok sevdiğimiz slogan dahi olsa, sadece ya ’adalet adalet’, ya da ’hak hukuk adalet’ diye bağırıyoruz. Sayın genel başkanın hepinizden özel ricası budur. En sevdiğiniz slogan dahi olsa bu bir partiye ait yürüyüş olmadığı için herfarklı slogan kitleyi biraz azaltabilir. Birilerinin gönlünü kırabilir. Yürüyeceğiz, vardığımız yerde milyonlar olacağız. Bugünkü varlığımızı tarih unutmayacak" dedi.

Yorumlar