CHP, Üsküdar'da seçimin yenilenmesini istedi

Üsküdar CHP İlçe Belediye Başkan adayı olan CHP milletvekili İhsan Özkes, partilerine verilen oylardan 8-9 binin üzerinde başka partilere kayma olduğunu, 10 binin üzerinde fazla zarf olduğunu ve 16 binin üzerinde oyun geçersiz sayıldığını belirterek seçi.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Üsküdar'da seçimin yenilenmesini istedi

Üsküdar CHP İlçe Belediye Başkan adayı olan CHP milletvekili İhsan Özkes, partilerine verilen oylardan 8-9 binin üzerinde başka partilere kayma olduğunu, 10 binin üzerinde fazla zarf olduğunu ve 16 binin üzerinde oyun geçersiz sayıldığını belirterek seçimin yenilenmesi için başvuruda bulundu.

CHP, Üsküdar ilçesinde yapılan seçimlerde şaibe bulunduğu iddiasıyla seçimlerin yeniden yapılması, bu mümkün değilse pusulaların tekrar sayılması için İl Seçim Kuruluna başvuruda bulundu.

CHP Üsküdar ilçe belediye başkan adayı olan CHP milletvekili İhsan Özkes, bir grup partili ile birlikte Çağlayan'da bulunan Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Özkes, "Hemen hemen bütün sandıklarda kullanılan geçerli olan zarflardan fazla olarak kesinlikle 2-3 hatta sayısı 23'e çıkan fazla zarflar çıktı. 23 zarfın fazladan sandıkta olduğuna dair belgemiz var." şeklinde konuştu.

İkinci İlçe Seçim Kurulu'nun bir kararını açıklayan İhsan Özkes, "Oy pusulalarının akibetinin bilinmemesi başlığı verilmiş açıklama bölümünde ise 'Oy pusulalarının kaybolmuş olduğu şaibeleri ile ilgili bizim seçim böylgemizde 2264 numaralı sandıkta belediye başkanlığı seçim türü pusulalarının iki fazla çıktığı görülmüş. Ancak sebebinin anlaşılmadığı..' yani bu biraz önce dediğimiz, her sandıkta en az iki fazla olan zarfların tespitini de ikinci ilçe seçim kurulu kabul ediyor. Diğer bir maddede 'Sandık tutanaklarında parti oylarının başka partiye kaydığının yerinde olduğu..' diyor. Bütün sorun şu. Üsküdar'ın AKP'nin kalesi olması, Üsküdar'ın :Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın karargahı olması ve ne pahasına olursa olsun, meşru, gayri meşru, her yolla Üsküdar'ın Cumhuriyet Halk Partisi'ne verilmemesi konusunda herşeyin yapıldığını görüyoruz. Burası tam bir hukuk katliamının gerçekleştiği bir ilçe. Tam bir kanunsuzluk var. Bizim oylarımızda hırsızlık var. Bizim oylarımızda çalma var, çırpma var." ifadesini kullandı.

Tespitlerine göre Cumhuriyet Halk Partisi'nin almış olduğu oylarda 8-9 bin civarında kayma olduğunu belirten Özkes, "Başka partilere gitme var. 10 binin üzerinde fazla zarf var. 16 binin üzerinde geçersiz sayılan oy var. Yani bunların her biri seçim sonucunu doğrudan etkileyen entrikalar, hileler, desiseler, oyunlar." dedi.

CHP milletvekili Mahmut Tanal ise, "Bizim tek bir amacımız var. Maddi gerçeğe ulaşmak. Maddi gerçeği bulmak ve bugüne kadar hazineden para çalanlar, sınavlarda soruları çalanlar, sandıktan bu sefer oy çaldılar. Hırsızlık her dinde lanetlenen, kabul edilen bin durum değil. Haksızlık, her dinde reddedilen bir durum." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar