CHP, Ulaş için AYM’ye başvuracak

Sivas’ın Ulaş ilçesinde yapılan seçimlerde belediye başkanı seçilen, ancak Ulaş İlçe Seçim Kurulu’nun, seçilme yeterliliği bulunmadığı gerekçesiyle mazbata vermediği CHP’li Hüseyin Gülkanat, Yüksek Seçim Kurulu’nun mazbatayı 2.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Ulaş için AYM’ye başvuracak

Sivas’ın Ulaş ilçesinde yapılan seçimlerde belediye başkanı seçilen, ancak Ulaş İlçe Seçim Kurulu’nun, seçilme yeterliliği bulunmadığı gerekçesiyle mazbata vermediği CHP’li Hüseyin Gülkanat, Yüksek Seçim Kurulu’nun mazbatayı 2. sıradaki AK Partili adaya vermesiyle şoke oldu. Gülkanat hakkını Anayasa Mahkemesine(AYM) başvurarak arayacağını söyledi.

“HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ”

CHP’nin Ulaş adayı Hüseyin Gülkanat, il binasında düzenlediği basın toplantısında, hakkını sonuna kadar arayacağını ve AYM’ye başvuracağını belirterek, şöyle devam etti: “YSK çözüm değil, AYM’ye gidip haklarımızı orada arayacağız. İl Seçim Kurulu bizi haklı çıkardı. Ulaş İlçe Seçim Kurulu’nun yaptığı yanlışları vurguladı. Aday olduğum süreçte benim akıbetimi soruşturmuyor. Şubat ayında hakkımda verilen dilekçeleri reddediyor. Ne hikmetse seçimi aldıktan bir gün sonra AK Parti’nin dilekçelerini kabul ediyor, mazbatamı iptal etmeye kalkışıyorlar. Bu fevkalade düşündürücüdür. AYM’ye başvuracağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Hakkımızı burada teyit etmezlerse Avrupa’ya kadar uzanacağız. Ama Avrupa’ya gitmeyi bir Sivaslı ve Türk olarak uygun görmüyorum ama mecburum.”

“Çok üzülüyorum. Kimin hakkını kime veriyorsunuz. Bunlarda hiç mi vicdan ve merhamet yok.” diyen Gülkanat, “Biz seçim almışız. Seçim almayan adam nasıl olur da bu seçim benim olur diyor. Benim cebimden parayı çalan hırsızla bunların bir farkı var mı. Bugün iktidarsınız diye, Bir tarafta dindarlığı bırakmayacaksın. Bir tarafta da haksızlığa yapışacaksın.” şeklinde konuştu.

“BELEDİYEYİ BİZDEN ALIP AK PARTİ’YE VERDİLER”

CHP İl Başkanı Ulaş Karasu ise Ulaş’ta yapılan seçimleri CHP’li Hüseyin Gülkanat’ın kazandığını hatırlatarak, “Fakat AK Partililerin yaptığı itiraz sonrası İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği kararı İl Seçim Kurulu ve YSK onaylayarak, bizim kazandığımız Belediyeyi bizden aldılar. AK Partiye verdiler.” dedi.

Türkiye’nin geldiği noktanın içler acısı olduğunu savunan Karasu, “Dikkat edin seçimlerin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen hala illerde, ilçelerde ve beldelerde seçim sonuçları kesinleşmemekte, mazbatalar alınamamakta, AK Parti özellikle itiraz ettiği bütün bölgelerde bütün mahkemeler AK Parti lehine karar verirken muhalefet partilerinin itiraz ettiği hiçbir yerde kararları kabul edilmemektedir. CHP olarak biz yasal olarak tüm süreçlerin peşinde olacağız.” ifadesini kullandı.

YSK MAZBATAYI 2. SIRADAKİ AK PARTİLİ ADAYA VERDİ

İlçe Seçim Kurulu, Ulaş’ta önce CHP’li adayın seçilme yeterliliğinin olmadığına karar verdi. Daha sonra yapılan itiraz üzerine ise seçimleri iptal ederek 1 Haziran 2014’te yenilenmesine karar vermişti. Son olarak YSK’ya yapılan başvuruda ise YSK, mazbatanın 2. sırada yer alan İsrafil Göçgün’ün verilmesi yönünde karar aldı. CİHAN

Yorumlar