CHP toplantısında Cumhurbaşkanlığı için isimler konuşuldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yaptığı istişare toplantılarında aday olabilecek bazı isimler konuşuldu. Toplantıya katılan sanatçılar görüşmelere ve adaylık sürecinde geçen isimlere ilişkin açıklama...

Google Haberlere Abone ol
CHP toplantısında Cumhurbaşkanlığı için isimler konuşuldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yaptığı istişare toplantılarında aday olabilecek bazı isimler konuşuldu. Toplantıya katılan sanatçılar görüşmelere ve adaylık sürecinde geçen isimlere ilişkin açıklama yaptı. Edip Akbayram, toplantıda Hikmet Çetin, Abdüllatif Şener, Yılmaz Büyükerşen, Deniz Baykal gibi isimlerin toplantıda konuşulduğunu söyledi.

Akbayram, toplantı devam ederken basın mensuplarına yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye için denge unsuru olacağını ve bu anlamda öneminin büyük olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanının her türlü inanca, siyasi görüşe, çağdaşlığa açık olması gerektiğini, kucaklayan nitelikte olması gerektiğinin konuşulduğunu belirten Akbayram, "Geçmişte bir seçim kaosu yaşadık, şimdi gene Cumhurbaşkanlığı kaosu yaşayacağız. Sanatçılar olarak böyle görüyoruz. Ben 11 senelik bir kaos görüyorum ülkemde. Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu siyasi kaosa denge olabilecek, bu kaosu engelleyebilecek Türkiye Cumhuriyetine ve evrenseline yakışan bir cumhurbaşkanı olsun istiyorum." dedi.

Akbayram, toplantıda Yılmaz Büyükerşen, Hikmet Çetin, Abdüllatif Şener, Deniz Baykal, Yekta Güngör Özden isimlerinin geçtiğini söyledi.

Toplantı arasında gazetecilere açıklamalar yapan Ataol Behramoğlu ise güzel konuşmalar yapıldığını ve Kılıçdaroğlu'nun toplantıda 'Olabildiğince uygun aday' ifadesini kullandığını söyledi. Kendisinin de bu konuya atıfta bulunduğunu belirten Behramoğlu, "İdeal aday pek çok kişi olabilir. Rıza Türmen, Aysel Çelikel isimleri konuşuldu. Sol seçmene uygun bir aday, MHP tabanına gerçek yurtseverlere ama ters düşmeyecek, AKP'den hoşnut olmayan merkez sağa, liberal çevrelere yakın, ekonomi ve hukuk bilgisiyle de yapılan kötülükleri halka anlatabilecek, aynı ölçüde de sempatik esprili insan tipi. Bizim kafamızdaki bütün bu özellikleri içermesi lazım. Ben de isimlere katılmakla birlikte İlhan Kesici'nin ismini telaffuz ettim. Ekonomi bilgisi, insan olarak nezaketi beni etkilemiştir ama bu adaylardan herhangi biri de olabilir." dedi.

CİHAN

Yorumlar