Chp Soru Önergesi Verdi

İstanbul Milletvekili olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. M.Sezgin TANRIKULU, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a; Fenerbahçe Kongresi'ne gidip, Aziz Yıldırım'ın rakibi Mehmet Ali Aydınlar lehine oy kullanmasını istediği iddialarının do

Google Haberlere Abone ol
Chp Soru Önergesi Verdi

Tanrıkulu'nun; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği sorular şöyle: 

1-Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bilal Erdoğan'ın kongreye gidip Aydınlar lehine oy kullanmasını istediği ve '1 oy 1 oydur' dediği iddiası doğru mudur?
2-Aydınlar'a, seçim konuşmasında Aziz Yıldırım'a karşı nasıl konuşması ve neleri gündeme getirmesi gerektiğini anlattığı iddiası doğru mudur?
3-Bunun için Bilal Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor İdari Menajeri Mustafa Eröğüt'ü alarak Aydınlar ile konuştuğu iddiası doğru mudur?
4-"Aydınlar, Şenes Erzik ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. O konuşmada Fenerbahçe şike yaptı mı sorusuna ne yanıt verdiniz?" diye soran Yıldırım'ın bu tavrını edepsiz bir yaklaşım olarak yorumladığı iddiası doğru mudur?
5-Aziz Yıldırım'ın cezaevinden çıktıktan sonra Recep Tayyip Erdoğan'dan defalarca randevu istediği ama randevu verilmediği iddiası doğru mudur?
6-Dışişleri Bakanının damadı Ahmet Özokur'un Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu listesine girmesini istemediğini ve bunu Dışişleri Bakanına söylediği iddiası doğru mudur?
7-Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Bank kuracağı yönündeki açıklamalarına da, Aydınlar'ın 500 Milyon Dolarlık borcunu hatırlatarak, karşı yanıt vermesi gerektiğini söylediği iddiası doğru mudur?
8-Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yıldırım Demirören'e "Aziz Yıldırım orada durdukça bunlara nefes aldırmayın" denildiği iddiası doğru mudur?
9-Başbakanlıktan ve Bakanlığınızdan Aydınlar için maddi ve manevi destekte bulunulduğu iddiası doğru mudur?

İstanbul Milletvekili olan Dr. M. Sezgin TANRIKULU aynı zamanda aşağıdaki soruların da cevaplandırılmasını yine Bakan Kılıç'tan ve yazılı olarak yapılmasını istedi: 
1. Recep Tayyip Erdoğan'ın "Spor Komiseri" atadığı iddiası doğru mudur?
2. "Alo Akif Spor Hattı" kurulduğu iddiası doğru mudur?
3. İddia doğru ise kim veya kimlerin talimatı ile kurulmuştur?
4. "Alo Akif Spor Hattı" ile Hakem ve Gözlemciye müdahale edileceği iddiası doğru mudur?
5. İddia doğru ise "Alo Akif Spor Hattı" ile kaç talimat verilmiştir? Verilen talimatların takımlara ve konularına göre dağılımı nedir?
6. "Alo Akif Spor Hattı ile Aydınlar'a destek verilmesi hususunda görüşmeler yapıldığı ve kongre üyelerine bir tür baskı yapıldığı iddiası doğru mudur? 

Yorumlar