CHP Sivas Belediye Başkan adayı Heper’e gazetecilerden tepki

CHP Sivas Belediye Başkan adayı Gülümser Heper’in seçim sonrası sosyal paylaşım sitesi üzerinden basınla ile ilgili yazdığı ağır hakaretlere medya mensunları tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Sivas Belediye Başkan adayı Heper’e gazetecilerden tepki

CHP Sivas Belediye Başkan adayı Gülümser Heper’in seçim sonrası sosyal paylaşım sitesi üzerinden basınla ile ilgili yazdığı ağır hakaretlere medya mensunları tepki gösterdi.

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal, CHP’li Gülümser Heper’in haddini aştığını belirterek, CHP Genel Merkezi’nin bir an önce özür dilemesi gerektiğini söyledi. Kanal 58’de düzenlenen toplantıda konuşan Ünsal, "5 adayın içerisinde en zayıf halka Gülümser Hanım'dı. Biz bunu anlayacak tecrübeye sahibiz. Sakarlığı nedeniyle gazeteciler için bulunmaz bir nimetti. Her adımı olay, her konuştuğu laf ve attığı twit hataydı. Sivaslılıkla hiç ilgisi olmayan bir hanımefendiyi CHP Genel Merkezi Sivas düşmanı olsa ‘Sivas’a bir aday gönderelim’ dese ancak böyle bir aday bulabilirlerdi.” dedi.

Heper’in başından beri hatalar yaptığını öne süren Fikret Ünsal, şöyle devam etti: "Giderayak Sivas halkına, gazetecilere ve televizyonculara ensest diyemezsiniz. Böyle bir hakkınız yoktur. Bir daha Gülümser hanımın Sivas’a gelme şansı bile yoktur. Çünkü laf çok ağır. Hakikaten haddini de aşmış bir laf. Diğer taraftan Gülümser Hanım tıp doktoru. Bazı ilaçlar ve gıdalar, vücutta alerji yapar. Gülümser hanım da Sivas’a geldi, alerji oldu. Çünkü bünyesine uygun bir memleket değil. Sivaslılıktan da çıkmış. Keşke aday olduğu an aday değiştirilseydi de daha da az olsaydı. CHP’nin ciddi bir biçimde kendilerini gözden geçirmeleri lazım. Gülümser hanımı da kınıyorum bu açıklamasından dolayı."

Kurumlarına hakaret ettiğini öne sürerek açıklama yapan Kanal 58 Genel Müdürü Gülsever Akyol ise Sivas’ta ki Siyaset medya ilişkisini ‘ensest’ ilişki olarak tanımlayan Gülümser Heper’in bu talihsiz provakatif açıklamasını sandık hezimetine bağlayarak, “Bu açıklamalarla Cumhuriyet Halk Partisi’nin anılmasını ve yıpratılmasını da istemiyoruz. CHP’yi yöneten ve oy veren herkesi bunun dışında tutarak CHP’ye ve Sivas’a layık olmayan bu şahsı kınıyor aziz Sivas halkından özür dilemesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Basın Birliği Şube Başkanı Kemal Çağlayan da "Gülümser Heper, Sivas’ta CHP’yi adeta katletti. CHP gibi çok büyük bir partinin sıradan bir adayı getirip de Sivas’ta seçim kazanma lüksü yoktu. Mensubu bulunduğu partinin genel başkanı ile ilgili gazetede yazı yazan ve başarısız ve beceriksiz ilan eden birinin Sivas’a gelip de Sivas’ı yorumlaması ne kadar doğru olur takdirinize bırakıyorum." açıklamasını yaptı.
CİHAN

Yorumlar