CHP Silifke İlçe Başkanı Tok, partisinden istifa etti

Mersin’in Silifke İlçe Başkanı Nuri Tok, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Yazılı bir açıklama yapan Tok, 30 Mart yerel seçimleri için aday belirleme konusunda genel merkezin ilçe örgütünün taleplerine kulak tıkadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
CHP Silifke İlçe Başkanı Tok, partisinden istifa etti

Mersin’in Silifke İlçe Başkanı Nuri Tok, partisinden istifa ettiğini duyurdu.
Yazılı bir açıklama yapan Tok, 30 Mart yerel seçimleri için aday belirleme konusunda genel merkezin ilçe örgütünün taleplerine kulak tıkadığını belirtti. Tok, “İstifa nedenim adayımızı rahatlatmak, ona rahat çalışma imkanı sunmaktır. Bütün Cumhuriyet Halk Partililer gibi belirlenen adayla seçimi kazanmak için bir nefer olarak bütün gücümle çalışacağım.” dedi.

Nuri Tok açıklamasında şunları kaydetti; “30 Mart yerel seçimleri aday belirleme yöntemi için Silifke ilçe örgütü olarak kayıtlı üye ile eğilim yoklaması yönünde iki kez ilçe yönetim kurulu kararı almamıza ve bu kararı Genel Başkan Yardımcılarına iletmemize rağmen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi ilçe örgütünün bu talebine kulaklarını tıkamıştır. Bununla birlikte aday belirleme konusunda ilçe başkanı, ilçe yöneticileri, kadın kolları, gençlik kolları başkan ve üyelerinin, ilçe örgütü üyelerinin görüşüne başvurma gereği duyulmamıştır. Ayrıca bu konuda il yönetimi ve ilçe başkanının da görüşlerinin sorulmadığını biliyoruz. Aday belirleme sürecinde üyelerimizin ve örgütümüzün dışlanması konusunda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez yöneticileri ile yaşadığımız görüş ayrılığı ve çekişme genel merkez tarafından belirlenen belediye başkan aday ile olan ilişkilerimizi yıpratmıştır. Adayımızın önünü açmak, onu çalışmalarında rahatlatmak için İlçe Başkanlığı görevinden istifa ettim.”

Tok istifa etmesine rağmen Cumhuriyet Halk Partisi’nin Silifke Belediye Başkanlığını kazanması için elinden geleni yapacağını aktardı. CİHAN

Yorumlar