CHP Seyhan adayı Karalar: Turizme yılda 2 milyon TL kaynak ayıracağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye başkan adayı Zeydan Karalar, üyesi olduğu Adana Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ADSİAD) genel kuruluna katıldı.

Google Haberlere Abone ol
CHP Seyhan adayı Karalar: Turizme yılda 2 milyon TL kaynak ayıracağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye başkan adayı Zeydan Karalar, üyesi olduğu Adana Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ADSİAD) genel kuruluna katıldı. Karalar, yaptığı konuşmada Türkiye’nin en önemli gündem maddesinin ekonomi olması gerektiğini söyledi.

ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ve ADSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cahit Sınmaz tarafından karşılanan Karalar, “İktidar ekonomiyi adeta yabana attı. Türkiye ekonomisi 17 Aralık’tan önce de önemli bir kriz yaşıyordu ancak 17 Aralık süreci bu krizin tuzu biberi oldu. İktidar siyasi çekişmeler nedeniyle vatandaşının ekonomik sıkıntılarını görmezden gelmeye başladı. Kendisini kurtarmanın telaşına düştü.” dedi.

ADSİAD’ın Adana’nın marka değeri olduğunu kaydeden Karalar, Adana’nın kötüleşen, geriye giden ekonomisinin düzelmesinde üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getireceğini ifade etti. Bir de turizm müjdesi veren Zeydan Karalar, “Seyhan Belediyesi bünyesinde bulunmayan Koruma, Uygulama, Denetim Bürosu açarak tarihimize sahip çıkmak istiyoruz. Böylelikle turizmin gelişmesine, tarihimizin korunmasına belediye olarak katkıda bulunacağız. Emlak vergilerinin yüzde 10’unun sadece bu işlere ayıracağız. Seyhan’da yaklaşık 20 milyon TL emlak vergisi toplanıyor, yüzde 10’u 2 milyon TL’ye tekabül ediyor. Yılda 2 milyon TL’yi Tepebağ ve tescilli yapıların turizme kazandırılmasında kullanacağız.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar