CHP Selçuk'ta da oyların yeniden sayılmasını istiyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Selçuk ilçesine giderek seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Selçuk'ta da oyların yeniden sayılmasını istiyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Selçuk ilçesine giderek seçim sonuçlarını değerlendirdi. Ellerinde seçim tutanaklarının değiştirilmesine ve oyların yakılmasına ait görüntüler olduğunu açıklayan CHP Selçuk adayı Vefa Ülgür, seçim kurulu görevlilerinin de bu işin içinde olduğunu iddia etti. Ülgür, ellerindeki görüntüleri sosyal medya üzerinden yayınlayacaklarını duyurdu. İl Başkanı Engin ise Bayındır'da olduğu gibi Selçuk'ta da oyların yeniden sayılmasını istediklerini kaydetti.

Başkan Kocaoğlu’nun sandık nöbeti, Bayındır’ın ardından Selçuk’la devam etti. Bayındır’da gösterdikleri mücadeleyi Selçuk’ta da sürdüreceklerini söyleyen Kocaoğlu, “Bayındır’da hiçbir gerekçe yokken AKP’nin itirazıyla 99 sandık sayılıyor. Tek tek açılıp bakılıyor. Selçuk’ta haklı gerekçelere rağmen yeniden sayım yapılmıyor. Mücadelemiz burada da sürecek. İlçe seçim kuruluna müracaat edeceğiz. Hukuki yönlerden hakkımızı arayacağız.” diye konuştu. Ülkedeki hukuk ve adalet sisteminde sıkıntılar olduğunu öne sürerek, “Seçim sistemi ve kolluk kuvvetleri, iktidar tarafından baskı altında tutuluyor. İktidar partisinin milletvekillerinin seçim kurulunda emir komuta zincirinde amir pozisyonunda tavırlar alması, bu ülkede demokrasinin ne kadar sindirildiğini, muhalefetin seçim kazanmasının ne kadar sindirildiğini gösteren örnekler. Selçuk, Bayındır ve Menderes’te oynanan oyunlar ve seçimde yapılan yasadışı manipülasyonlar, ülkenin her tarafında nelerin yapıldığının örnekleri. Bu seçim uygulamalarıyla, bu hukuksuzlukla bu ülke yönetilemez. Bu işin özü budur.” dedi.

Kocaoğlu ile birlikte Selçuk’a giden Engin de yeniden sayım yapılmasını istediklerini belirterek, “İzmir gibi demokrasi kültürünün en yoğun yaşandığı illerin birinde, devlet görevlileri eliyle bir partinin zorla seçim kazandırılması çabası içinde olunması üzücü. Kimbilir Anadolu’da neler yapılıyordur? Cumhuriyet tarihinin en adaletsiz, koşulların eşit olmadığı bir seçimi yaşadık. Bu da bir iktidar değişikliğinin gerektiğini en açık şekilde gösteriyor. Vefa Başkan’a parti olarak güveniyoruz. Halkın temiz oylarıyla bir beş yıl daha görev yapmasını istiyoruz. İktidar partisinin talebiyle Bayındır’da yeniden yapılan sayım gibi burada da sayım yapılmasını istiyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar