CHP seçim çalışmalarında Türk bayrağı kullanan AK Parti'yi şikayet etti

İzmir’de AK Parti’nin, seçim yasaklarına rağmen Türk bayrağını siyasi propaganda amaçlı kullandığını iddia eden CHP harekete geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP seçim çalışmalarında Türk bayrağı kullanan AK Parti'yi şikayet etti

İzmir’de AK Parti’nin, seçim yasaklarına rağmen Türk bayrağını siyasi propaganda amaçlı kullandığını iddia eden CHP harekete geçirdi. Gazi Osman Paşa Caddesi ile Şair Eşref Bulvarı’nın birleştiği kavşakta parti bayrağı, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı ve Türk bayrağından oluşan üçlü bir bayrak asıldığını gören CHP İl Başkanlığı, hem İzmir Valiliği’ne hem de İl Emniyet Müdürlüğü’ne şikayet dilekçesi verdiğini açıkladı.

Türk bayrağının milletin ortak değeri olduğu, kanunlar ve YSK’nin yasakları çerçevesinde seçim propaganda malzemesi olarak kullanılamayacağı belirtildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan seçim ve tanıtımdan sorumlu CHP İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç, Türk bayrağının seçim malzemesi olarak kullanılmasına müsaade edemeyeceklerini söyledi. İnanç, “Dilekçemizi yolladık, acilen gereğinin yerine getirilmesini bekliyoruz. Umarız diğer dilekçemiz gibi emniyette bekletilip AKP’nin yasalara aykırı uygulamasına göz yumulmaz. Aksi takdirde artık İzmir’de YSK’nın yasaklarına kimse uymaz ve tam bir karmaşa yaşanır. Bunun sorumlusu da yasaları yerine getirmeyenler olur.” dedi. CİHAN

Yorumlar