CHP seçim bürosuna müdahaleden Denizli Emniyet Müdürü'nü sorumlu tuttu

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye başkan adayları Kazım Arslan'ın seçim bürosuna polisler tarafından yapılan müdahaleyi sert bir dille eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP seçim bürosuna müdahaleden Denizli Emniyet Müdürü'nü sorumlu tuttu

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye başkan adayları Kazım Arslan'ın seçim bürosuna polisler tarafından yapılan müdahaleyi sert bir dille eleştirdi. Çavuşoğlu, büro önünde Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven ve diğer partililerle birlikte basın toplantısı düzenledi.

"Denizli Denizli olalı böyle zulüm görmedi. Yapılanlardan herkes nasibini aldı. CHP Denizli Büyükşehir Belediye başkan adayı Kazım Arslan'ın seçim ofisi de saldırıdan nasibini alan yerlerden oldu." diyen İl Başkanı Çavuşoğlu, olaydan İl Emniyet Müdürlüğü’ne yeni atanan Mevlüt Demir’i sorumlu tuttu. Çavuşoğlu, “Emniyet güçleri seçim bürosunun kapısına yüklenmiş, açılmayınca mermer parçasını kapıya atmıştır. Atılan mermer parçası kapının profiline denk gelmiş, böylece yaralanma ya da ölümle sonuçlanabilecek bir olaya ramak kalmıştır. Denizlililer, Berkin Elvan'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirmek için en demokratik hakkını kullanmak istemiştir. Geçmişte Gezi olayları sırasında bu şehirde binlerce kişi yürümüş, kimsenin burnu kanamamış, işyerleri hasar görmemiştir ancak emniyet müdürünün değişmesinin ardından yaklaşım da değişmiştir. Sonuçta bu tablo ortaya çıkmıştır. Polis, sadece saldırıya endeksli davranmıştır. Gaz bombaları atılmış, yeni Berkin vakası yaşanmasına ramak kalmıştır.” dedi.

MHP seçim ofisine yapılan saldırıyı da hatırlatan Çavuşoğlu, "Bu saldırılar, Denizli'de huzur içinde geçen seçim ortamını sabote etmek içindir. Kaosun nerede ve nasıl yaratılacağının mesajı verilmek istenmiştir. MHP seçim ofisine o taşı kim atmıştır? Böyle bir saldırı, herkesin gözü önünde CHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Kazım Arslan'ın seçim bürosuna yapıldığına göre karanlık yerlerde neler yapılmaz ki?" şeklinde konuştu.

Denizli'deki itidali bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyleyen Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Emniyet Müdürü'nün üzerindeki baskıyı biliyoruz. Denizli Emniyet Müdürü'nün değişmesinden sonraki süreci dikkatle takip ediyoruz. Buradan sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Taşı atan polisin kask numarasını da biliyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar