CHP Samsun İl Başkanı Atalay: Hükümet istifa etmeli

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, İstanbul'da gerçekleşen rüşvet yolsuzluk olayı ile ilgili hükümet mensuplarının istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
CHP Samsun İl Başkanı Atalay: Hükümet istifa etmeli

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, İstanbul'da gerçekleşen rüşvet yolsuzluk olayı ile ilgili hükümet mensuplarının istifa etmesi gerektiğini belirtti.

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, parti binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, CHP Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayının Tarık Cengiz olduğunu söyledi. Açıklamasında son günlerde Türkiye gündemine oturan yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ile ilgili değerlendirmede bulunan Atalay, "Dünyanın hiçbir yerinde hükümet bakanları ile ilgili rüşvet ve yolsuzluk iddiaları çıktığında hükümet görevde kalamaz, istifalar bile yetmez. Banka genel müdürünün evinde 4.5 milyon dolar çıkıyor. Bakanın oğlunun evinde 6 tane çelik kasa para sayma makinesi ortaya çıkıyor. 1.5 milyon doların bir bakana elden rüşvet olarak verildiği söyleniyor. Çok daha büyük yolsuzlukların ortaya çıkacağı belirtiliyor. Artık takke düştü kel göründü. Hükümet ister savcıların yetkilerini kısıtlasın emniyet görevlerinin yerini değiştirsin, bunun kapatılacak yönü kalmamıştır. Başbakan bu yolsuzluklar hakkında polisin ayakkabıları ile eve girdiğini ve lahmacun yediğini söylüyor. Başka bakanlar zamanlaması kötüdür, faiz lobisinin işidir, borsada değer kaybı olmuştur açıklamasını yapmıştır. Hükümet, yolsuzluk gerçekleri varken kamuoyunu uyutmaya çalışıyor. Hükümet istifa etmelidir. Emniyet ve savcı gereğini yapmalıdır." dedi.

Atalay, 28 Aralık Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile Yaşardoğu Kapalı Spor Salonu'nda saat 13.00'de gerçekleştirilecek olay aday açıklama törenine tüm vatandaşları davet etti.

CHP Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Tarık Cengiz şunları söyledi: "Son günlerde kamuoyu anketlerine yansıdı. AKP'nin 6 puan kaybettiği görülüyor. Bu rakam Samsun'da daha fazla. Samsun'da sevgisiz bir tablo hakim. Halkını, spor takımını sevmeyen herkes ile kavgalı bir Büyükşehir Belediye Başkanı var. Bunun tek nedeni projeleri halkla gerçekleştirmemektir. Samsun en büyük sorunu işsizlik sorudur. Samsun sürekli göç veriyor. 4. gelişmişlik sıralamasından Samsun 23'ncülüğe düştü. Sayın başkanın imzası var bu tabloda. Samsun'un iktisadi kalkınmanın içerisine girmesi lazım. Yeni yasa ile getirilen imkanlar var. Bu şehir AKP'ye 6 tane milletvekili vermiştir. İstihdamı sağlayacak yatırımlar hayata geçirilememiştir. 17 bin 500 kişiyi işe alacaklarını dile getirdikleri tersane yatırımı ile nüfus cüzdanları topladılar. Şu anda çok az sayıda kişi çalışıyor orada. Samsun halkı sandıkta en güzel cevabı verecektir." CİHAN

Yorumlar