CHP PM üyesine Cumhurbaşkanına hakaretten hapis

CHP PM üyesi Sera Kadıgil, Cumhurbaşkanına hakaretten 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
CHP PM üyesine Cumhurbaşkanına hakaretten hapis

CHP Parti Meclis Üyesi, avukat Sera Kadıgil, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca Kadıgil hakkında, vakıf, dernek, sendika, şirket kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar yoksun bırakılmasına karar verdi.

İstanbul 44'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık CHP Parti Meclis Üyesi avukat Sera Kadıgil ve avukatları katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı ise duruşmaya katılmadı. CHP İstanbul Milletvekilleri Eren Erdem, Ali Şeker, İlhan Cihaner ve Barış Yarkadaş da duruşmayı izledi.

Avukatların yaptıkları savunmaların ardından kararını açıklayan İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi, sanığın Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan eylemine uyan TCK 299/1 maddesi gereğince 1 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, sanığın rıza göstermediği gerekçesiyle cezayı ertelemediğini de kararında belirtti.

Mahkeme ayrıca, sanık Sera Kadıgil hakkında, TCK'nın 53/1-2 maddesi uyarınca vakıf, dernek, sendika, şirket kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar yoksun bırakılmasına da karar verdi.

Yorumlar