CHP örgütü İzmir’de ilçe başkan adayları için biraraya geldi

CHP İzmir ilçe başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun evsahipliğinde biraraya geldi.

Google Haberlere Abone ol
CHP örgütü İzmir’de ilçe başkan adayları için biraraya geldi

CHP İzmir ilçe başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun evsahipliğinde biraraya geldi. Belediye meclis salonundaki toplantıya CHP İl Başkanı Ali Engin ve ilçe başkanları katıldı. Kocaoğlu burada, “Bulunduğunuz yerin sorunlarını ve taleplerini rapor halinde getirin. Belediye vardır, 1 liraya bir iş, belediye vardır 1 liraya üç iş yapar. O belediyede şaibe yoktur. O belediyenin üzerinden silindir 2,5 yıl geçer ve toz bile kalkmaz. Bu seçimde açık ara başarı kazanacağız ve bir daha kimse, ‘Orada seçim alabiliriz.’ diyemeyecek.” diye konuştu.

CHP Genel Merkezi’nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak ilan ettiği mevcut Başkan Kocaoğlu, ilçe başkanlarıyla biraraya geldi. Yerel seçim sürecinin esas olarak ilçelerde parti örgütleri üzerinden yürütüleceğini aktaran Kocaoğlu, ilçe adaylarının da en kısa sürede belli olacağını, devamlı görüşme halinde olacaklarını söyledi. Yoğun bir şekilde 30 ilçenin stratejik planını ve seçim bildirgesini hazırladıklarını belirterek, “Su, kanalizasyon, dere ıslahı, planlama, kültür merkezi ve yollara bakacağız. Ne gerekiyorsa orada yaşayanlarımız biliyor. Yerelde kalkınmayı sağlayacak projeleri de istiyoruz. Bayındır’da yaptığımız çalışmayı Kiraz’da da, Beydağ’da da yapmak zorundayız. Tire Süt Kooperatifi ile yapılanı Bergama’da da yapmalıyız. Kiminde çiçek, kiminde tarım var.” dedi.

Hükümetin İzmir’e yönelik büyük projelerine gönderme yapan Kocaoğlu, “Büyük projelerle, büyük laflarla konuşarak adam olunmuyor. Adamlık insanın, vatandaşların lokmasını büyütürseniz, ona hizmet yaparsanız oluyor. Biz belediye hizmetlerini yürütüyoruz ama burada lokomotif ilçe başkanlarıdır. Belediye başkanlarına belge ve bilgi vermek zorundadır. Seçim bildirgesinin acilen tespit edilmesi lazım. Çok güçlü bir şekilde seçime giriyoruz.” şeklinde konuştu.

İL BAŞKANI ENGİN: SEÇİME EN HAZIRLIKLI PARTİYİZ

CHP İl Başkanı Engin de yerel seçime giderken İzmir’de en hazırlıklı partinin kendileri olduğunu ileri sürdü. Yerel seçimde pozitif davranma ve uzlaşma kültürünün sandığa yansıyacağını belirterek, “Pekala kavga etmeden farklı görüşler dile getirilebilir. Yerel seçime gidiyoruz. 11 yıllık iktidar dış politikada, ekonomide, yolsuzluklar ve kamu kaynaklarının kullanımında sınıfta kaldı. Bunu ekonomi için de görebiliriz. Maliye Bakanı, ‘40 bin öğretmeni alamayız.’ dedi. Başbakan emir verirse yapacaklarını söyledi. Ya borç bulunacak ya da borçlanacak. Ülke, 40 bin öğretmene bile maaş ödeyemez hale geldi. Türkiye’nin dış ödemeleri yapması için gereken para olan 225 milyar doları bulmamız gerek. İthalat, Hazine, bankacılık ve faizler için para lazım. Tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar Başbakan, yolsuzluğu savunuyor. Bakanların çocuklarının evinde para sayma makineleri, kasalar bulundu. Başbakan bunu araştıranlara, bulanlara tepki gösteriyor. Çıkıp, ‘Bana niye haber vermediniz? Bunu önleyebilirdik.’ diyor. Yeni bir iktidara, başbakana ihtiyaç var.” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra toplantı, basına kapalı olarak devam etti. CİHAN

Yorumlar