CHP önünde zabıta-seyyar satıcı gerginliği

CHP Genel Merkezi önünde aday protestoları sürerken, seyyar satıcılar da bina önünü adeta mesken tuttu.

Google Haberlere Abone ol
CHP önünde zabıta-seyyar satıcı gerginliği

CHP Genel Merkezi önünde aday protestoları sürerken, seyyar satıcılar da bina önünü adeta mesken tuttu. Tezgahlarını toplamaya gelen zabıta ekipleri ile seyyar satıcılar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrasında belediye başkan adaylarının açıklamasının ardından, adayları beğenmeyen partililerin protestoları bugün de devam etti. İstanbul’un Silivri ve Maltepe ilçelerinde gösterilen adaylara partililer bina önünde tepki gösterdi. ‘Örgüt kararını verdi: 9-0’, ‘Örgütü dışarıdan dizayn ettirmeyiz’, ‘Örgüt iradesine saygı’ dövizleri açan grup, parti yönetimini protesto etti.

Genel merkez binası önünde protestolar en fazla seyyar satıcıların işine yaradı. Gün boyu devam eden eylemler nedeniyle çok sayıda seyyar satıcı bina önünü adeta mesken tuttu.

Öğle saatlerinde Çankaya Belediyesi aracıyla gelen zabıta ekipleri, tezgahları kaldırmak istedi. Bazı simit tezgâhlarını araca yükleyen ekiplerle, satıcılar arasında gerginlik çıktı. Kısa süreli yaşanan gerginliğe, protestocu partililer de dahil oldu. Ve seyyar satıcılara engel olunmasını istemedi. Tepkiler üzerine zabıta ekipleri el koydukları tezgâhları geri vermek zorunda kaldı. CİHAN

Yorumlar