CHP'nin 'Salı bombası' balon çıktı, amaç sahte belge fiyaskosunu unutturmak

CHP'nin yayınladığı belgelerin iddia edildiği gibi yurt dışına para kaçırma belgeleri olmadığı ortaya çıkınca parti kurmayları gündemi değiştirmek için, "Asıl bomba salı günü gelecek" demeye başlamıştı. Bütün dikkatlerin çevrildiği bugünkü açıklamada ise yeni hiçbir şey açıklanmadı. Kılıçdaroğlu, daha önce de FETÖ ve kendisi tarafından dile getirilen MİT'in Rıza Sarraf uyarısı yaptığı yönündeki iddiaları tekrarladı. 'Bomba açıklamalar' ifadesi ise gündem değiştirme çabası olarak yorumlandı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin 'Salı bombası' balon çıktı, amaç sahte belge fiyaskosunu unutturmak

Sonhaberler | Haber Merkezi 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 'Rıza Sarraf ile kumpası'na paralel belgelerin iddia edildiği gibi çıkmaması üzerine parti işin içinden çıkış aramaya başladı. Belgeleri bir hafta sonra savcılığa teslim eden CHP, konuyu bir an önce kapatma telaşına girdi. Bunun için de partinin kurmayları CHP liderinin Salı günü yanı bugün 'büyük bir bomba' patlatacağı ileri sürüldü. Ancak Kılıçdaroğlu'nun bugün yaptığı açıklamada yeni hiçbir şey yoktu. 

İddiaları açıklamaların ardından gözler Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü açıklamalarına çevrilmişti. Ankara'da partisinin 'Kadın Buluşması' toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, 'bomba' denilebilecek yeni hiçbir bilgi açıklamadı. 

Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı ve kendilerine göre bomba olduğu iddia edilen bilgi ise 17-25 Aralık kumpasından önce MİT'in Rıza Sarraf hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirdiği yönündeki iddialardı. Kılıçdaroğlu ve FETÖ medyası daha önce de bu bilgileri defalarca açıklamışlardı. 

FETÖ'CÜ POLİSLERE 'VATANSEVER' DEDİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında 17-25 Aralık kumpasının içinde bulunan ve daha sonra FETÖ'den tutuklanan polisler ise "vatanseverler" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun eski bilgileri yeniden, 'bomba belgeler' şeklinde gündeme getirmesi ise akla sadece ABD'deki kumpas davasıyla paralel yapılan 'algı operasyonu'nu getirdi. Rıza Sarraf kumpasına dört elle sarılan tek parti olarak bilinen CHP'nin duruşma günü Türkiye'de de yolsuzluklar varmış gibi belgeler açıklaması dikkat çekmiş, MHP, Saadet, Vatan Partisi ve BBP gibi partilerden bile tepki almıştı. 

Yorumlar