CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı belli oldu iddiası

CHP'nin 2019 seçimlerinde Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu değil başka bir ismi aday göstereceği belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı belli oldu iddiası

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti kanadında olumlu cevap buldu. Erdoğan kurmaylarıyla yaptığı görüşmelerden sonra 24 Haziran'ı seçim günü olarak belirledi. Şimdi gözler partilerin Cumhurbaşkanı adaylarında. AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de adaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu açıkladı. 

Gözler CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağındayken Takvim yazarı Bülent Erandaç'tan ilginç bir iddia geldi. Erandaç'a göre CHP yönetimi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in aday olmasında karar kıldı.

İşte o köşe yazısının ilgili bölümü;

DERİN CHP, YILMAZ BÜYÜKERŞEN'E KARAR VERDİ

İstanbul Baronları-Derin CHP, CHP'nin muhtemel Cumhurbaşkanı adayları Yılmaz Büyükerşen, İlhan Kesici, İlker Başbuğ ve Haluk Koç'u enine boyuna tartıştı. Ve aday olarak, Yılmaz Büyükerşen'in çıkarılmasını uygun buldu. Bu derin görüşmelerden sonra, Konya'da yapılan CHP Belediye Başkanları toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e "Ne zaman yurt gezisine çıkacaksın? Bu bir görev" demesi, ilk işaret olarak değerlendiriliyor.

BÜLENT TEZCAN: EN BÜYÜK ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU

Öte yandan parti içerisinde zaman zaman tartışmalara neden olan arayışlar devam ederken, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan NTV canlı yayınına konuk oldu. Erken seçime ilişkin soruları yanıtlayan Tezcan, "CHP içinde en büyük aday Kılıçdaroğlu" diye konuştu.

Tezcan, "Bana göre CHP içinde en büyük aday Kılıçdaroğlu'dur. Gönlümden geçen isim Genel Başkanımızdır. Ama adayımız Kılıçdaroğlu'dur deme yetkim yok. Bu beni gönlümden geçendir. Bu mesele sadece birini aday yapma meselesi değildir. Bu mesele sonuç alma meselesidir. En kısa sürede adayımızı belirleyeceğiz. Önümüzdeki günlerde çok hızlı bir şekilde belirleyeceğiz. PM bir karar verecek bu konuda. Bizim için 2 günlük bir iştir." şeklinde konuştu.

Yorumlar