CHP mitingine muhafazakarlar katılıyor diye komünistler küstü

CHP'nin pazar günü düzenleyeceği mitinge AK Parti ve muhafazakar sendikaların da katılacağı açıklanınca 'komünistler' küstü

Google Haberlere Abone ol
CHP mitingine muhafazakarlar katılıyor diye komünistler küstü
FETÖ tarafından 15 Temmuz'da yapılmak istenen darbeye karşı pazar günü miting yapmayı planlayan CHP'nin mitingi Türkiye'de bir ilke de sahne oluyor. CHP mitingine AK Partililer ile Hak-İş de davet edilince Komünistler küstü. Komünist Parti'den yapılan açıklamada CHP mitingine AK Partililer katılacağı için kendilerinin katılmayacağı belirtildi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, dün akşam yaptığı açıklamada, CHP'den gelen teklife olumlu cevap vereceklerini belirterek Taksim'e temsilcilerini göndereceklerini söyledi. AK Parti'den sonra Hak-İş de mitinge katılacağını açıkladı. 

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, siyasal partiler arasındaki ayrılıkları mümkün olduğunca aza indirecek ortak uzlaşma zemini için çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek, bu nedenle 24 Temmuz Pazar günü CHP'nin Taksim Meydanı'nda düzenleyeceği mitinge katılacaklarını bildirdi.

Arslan, FETÖ'nün darbe girişimini değerlendirdi. Milletin parası ve emanet ettiği silahların hainlerce millete yöneltildiğini dile getiren Arslan, yaşanan saldırıları "akıl almaz" olarak niteledi.

Mahmut Arslan, 15 Temmuz'da, Türkiye tarihinin en karanlık gecelerinden birinin yaşandığını belirterek, "Bu karanlık geceyi aydınlığa dönüştüren halkımız oldu. Siyasal görüş ve anlayışlarını, siyasal farklılıklarını bir kenara koyarak, milletine, Cumhurbaşkanı'na, hükümetine, devletine ve demokrasisine sahip çıkması bütün dünyanın algılayamadığı, arkasında bazı hesaplar aradığı 15 Temmuz başarısı tarihimizde önemli bir dönüm noktası oldu." diye konuştu.

Darbenin başarılı olması halinde bugün Türkiye'den bahsetmenin mümkün olamayacağını aktaran Arslan, uluslararası güçlerin ve tuzakçıların bir daha ortaya çıkmaması için yoğun bir mücadele verdiklerini söyledi.

Arslan, Türkiye'nin başta ekonomi olmak üzere normalleşmesi gerektiğini dile getirerek, "Sosyal hayatın normalleşmesi gerekir. Bir kısım provokasyonlara fırsat verilmemesi gerekiyor. Bütünleştirmeyi ve birlikteliği sağlayacak adımlar atılmalı. Bütün bunları yaparken de sivil tolum örgütlerinin inisiyatif almaları gerekiyor." dedi.

Başta silahlı kuvvetler olmak üzere devletin yeniden yapılandırılması gerektiğini vurgulayan Arslan, pek çok alandaki zaafların ortadan kaldırılmasının önemine işaret etti.

KOMÜNİSTLER KÜSTÜ

CHP'nin mitingine ilişkin açıklama yapan Komünist Parti, "AKP iktidarını meşrulaştıran, onunla 'demokrasi' savunusuna soyunan bir anlayışın mitingine destek vermeyi hiçbir biçimde düşünmüyoruz. Bu konudaki tavrımızı dostlarımıza duyururuz" dedi.

CHP'DEN ÇAĞRI

Öte yandan CHP, sivil toplum kuruluşlarını, 24 Temmuz Pazar günü Taksim Meydanı'nda gerçekleştirecek "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi"ne çağırdı.

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak başkanlığındaki heyet, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türk Eczacıları Birliği (TEB) ve Türk Tabipleri Birliğini (TTB) ziyaret ederek, mitinge davet etti.

Budak, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da yaşanan kanlı darbe girişiminin, demokrasiyi, özgürlükleri hedef aldığını, toplumun kararlı duruşuyla önlendiğini hatırlattı.
Demokrasi, hukuk ve özgürlüklerin egemen kılınması için 24 Temmuz'da Taksim'de olacaklarını kaydeden Budak, sivil toplum kuruluşlarının, meslek örgütlerinin de Taksim'de bulunmasının, demokrasi için önemli olduğunu vurguladı.

Budak, çok sayıda sivil toplum kuruluşuna da mektup yollayarak, "Taksim'e gelmeleri" çağrısında bulundu.

Yorumlar

Ali Çokta şeyimizde idi ... koministleri