CHP milletvekilleri Adli Tıp’a geldi

Berkin Elvan'ın cenazesi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınarak Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Google Haberlere Abone ol
CHP milletvekilleri Adli Tıp’a geldi

Berkin Elvan'ın cenazesi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınarak Adli Tıp Kurumu'na getirildi. CHP milletvekilleri de yetkililerden bilgi almak için Adli Tıp Kurumu'na geldi.

Gezi Parkı olayları sırasında başına isabet eden biber gazı kapsülüyle yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın cenazesi otopsi için sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Melda Onur, Müslim Sarı, Mahmut Tanal ve İlhan Cihaner de yetkililerden bilgi almak için Adli Tıp Kurumu'na geldi.

Adli Tıp Kurumuna girmeden önce gazetecilere açıklama yapan İlhan Cihaner, Elvan’ın ölümünde siyasi iktidarın da sorumlu olduğunu söyledi. Cihaner, şu açıklamalarda bulundu: “Yaklaşık 300 gündür Berkin Elvan yaşam mücadelesi veriyordu. Hepimizin umudu yeniden hayata dönmesi koşup oynamasıydı. Yeniden okuluna gitmesiydi ama maalesef bu sabaha karşı yaşamını kaybetti. Aslında katledildi demek daha doğrudur. Olayın sorumlusu aslında doğrudan doğruya o gaz kapsülünü sıkanlar kadar bu emri verenlerdir. Ama maalesef bugüne kadar ne hukuk sistemi sorumluları açığa çıkarabildi nede idari olarak bu konuyla ilgili etkin bir soruşturma ve inceleme yapılabildi. Bundan sonra iktidarın söyleyeceği her söz atacağı her adım aslında timsah gözyaşlarıdır. Çünkü Başbakan çıkıp emri ben verdim dedi. Bu işi yapanları kahraman ilan etti, destan yazdılar dedi. Bunları ikramiyelerle ödüllendirdi. Doğrudan doğruya tetiği sıkanlar kadar siyasi iktidarında sorumluluğu vardır burada. Umuyorum ki kamuoyunun hassasiyeti bu konuda sorumluluğu olan herkese ama herkese hesap sorar. Bunun hesabının sorulması için bizde elimizden geleni yapacağız.” CİHAN

Yorumlar