CHP Milletvekili Gürkan: Hukuk bir gün herkese lazım olur

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, hukukun bir gün herkese lazım olabileceğini her zaman hükümete söylediklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
CHP Milletvekili Gürkan: Hukuk bir gün herkese lazım olur

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, hukukun bir gün herkese lazım olabileceğini her zaman hükümete söylediklerini belirtti.

Bakanların oğulları, iş adamları, belediye başkanları, banka genel müdürünün gözaltına alındığı operasyonla ilgili değerlendirmede bulunan Gürkan, "Bu dünyada en büyük suç kul hakkını yemek. Biz de bunun üzerine durduk. Yani diğerlerinin bir biçimde hesabını verebilirsiniz. Hukuka verebilirsiniz ama kul hakkını veremezsiniz. Ne bu dünyada ne de öbür dünyada." dedi.

"Yıllardır biz hükümete şunu söylüyoruz. Hukuk bir gün herkese lazım olur." diyen CHP’li vekil, "Yani hukuk bugün yanınızda, öbür gün karşısında olabilir ama önemli olan hukukun evrensel ilkelere bağlı olarak çalışmasıdır, faaliyet yapmasıdır." diye konuştu.

AKP’nin 3Y olarak ifade edilen "Yasakları kaldırma, yoksulluğu bitirme ve yolsuzlukları sona erdirme” ile iktidara geldiğini söyleyen Gürkan, şöyle devam etti: "Bununla ilgili yıllardır açıklama yapıyoruz. Yıllardır mücadele veriyoruz. Bu hükümetin söyledikleri ile yaptıklarının hiçbir zaman hiçbir konuda birbirini tutmadığını hep söyledik hem savunduk. Ve biz hep doğruları söylememekle yalan söylemekle itham ettiler. Bugün geldiğimiz noktada üç tane bakanın oğlunun gözaltına alındığını, iş adamlarının, belediye başkanlarının, banka genel müdürlerinin gözaltına alındığını duyuyoruz. Az önce bir haber daha düştü. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın oğlunun da gözaltına alındığını söylüyor haberde."

Kendilerinin AKP’liler gibi “Vay bunlar neler yapmışlar” demeyeceklerini ifade eden Gürkan, "Ama biz Türkiye’de her zaman hukukun egemen olmasını istiyoruz. Türkiye’nin bir hukuk devleti olmasını istiyoruz. Bu gözaltına alınanlarla ilgili gerek polis ve gerekse adli makamlar gerekeni yapacaklar. Eğer bir suçu varsa tabii ki, cezalarını çekecekler. Eğer Suçsuzlarsa hukuk çalışsın, suçsuz oldukları ispat edilsin, kanıtlansın diyoruz. Biz hiç kimseyi hukuk kesin hükmünü vermeden, suçlu ilan etmiyoruz. Böyle bir anlayışa sahip değiliz.” açıklamasını yaptı.

Yıllarca hiçbir suçu, hiçbir yanlışı olmadığı halde insanların tutuklu kaldığını ve çok uzun süre gözaltında tutulduğunu kaydeden CHP Edirne Milletvekili Gürkan, konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Biliyorsunuz bizim iki milletvekilimiz yıllarca cezaevinde kaldılar. Yine halihazırda 5 tane milletvekilinin cezaevinde tutukluluğu devam ediyor. Tabii suçluları ve suçu savunmak mümkün değil. Suçlu olan suç işlemiş olan cezasını çeksin. Bundan hiç kimsenin tereddüdü yok. Ama hukukun bize herkese eşi bir şekilde işlemesini öteden beri savunuyoruz. Bugün de bunu görüyoruz. Türk hukuku ve adaleti cumhuriyet savcıları bakan oğlu, işadamı, genel müdür demeden belli iddialarla bazı insanları gözaltına aldılar. Umuyorum ki, hukuk sistemi sağlıklı bir şekilde çalışır. Eğer bunlar suçluysa cezalarını çeker, suçsuz ise beraat eder, aklanır toplumdaki yerlerine geri dönerler."
CİHAN

Yorumlar