CHP Milletvekili Baydar: Siirtliler AK Parti vekillerinden hesap sormalı

CHP Aydın Milletvekili Lütfü Baydar, Siirtli vatandaşların AK Parti'li vekillerden hesap sormasını istedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ile birlikte Siirt’e gelen CHP Aydın Milletvekili Baydar, Siirt’te açılması düşünülen...

Google Haberlere Abone ol
CHP Milletvekili Baydar: Siirtliler AK Parti vekillerinden hesap sormalı

CHP Aydın Milletvekili Lütfü Baydar, Siirtli vatandaşların AK Parti'li vekillerden hesap sormasını istedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ile birlikte Siirt’e gelen CHP Aydın Milletvekili Baydar, Siirt’te açılması düşünülen Tıp Fakültesi için kendisinin bizzat meclise önerge verdiğini kaydetti. Lütfü Baydar, "CHP olarak bizler Siirt’in ilçesi olan Aydınlar ilçesinin esas isminin Tillo olarak değiştirilmesi için önerge verdik ve sizlerde bunu desteklediniz. Bunun yanında Siirt’te bulunmayan bir kalp hastanesinin olmamasından dolayı vatandaşlar mağduriyetini daha önceki gelişlerimde dinledim ve bu konuda başta bir Tıp fakültesinin kurulması için yine bir önerge verdim. Gelin hep beraber buna destek olalım ve Siirt’te bir tıp fakültesinin yapılması için birlikte çalışalım." dedi.

    Siirt Havaalanı'nda kısa süreli sohbet eden CHP Milletvekili Lütfü Baydar, CHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. CHP Siirt İl Başkanı Nevaf Bilek ile ortaklaşa basın açıklaması düzenleyen Baydar, Siirt’e sürekli geldiğini ve sorumlu illerinden birisi olduğundan vatandaşların sorunları hakkında Ankara’da gerekli çalışmalar yaptığını açıkladı. Siirtli vatandaşların AK Parti milletvekillerinden hesap sormasını isteyen Lütfü Baydar, "Buraya geliş amacımız yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili partimizin çalışmaları yerinde görmektir. Sık sık Siirt’e gelen birisi olarak buranın sorunlarını yakında biliyorum ve bildiğim için Mecliste önergelerde bulunuyorum. Hava alanında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ile görüştük. Kendisine Siirt’te yapılması gereken tıp fakültesinin açılması yolunda verdiğim önergeye destek olması gerektiğini belirttim. Ben Siirtliler bu konuda AKP vekilleri gördüklerinde hesap sorsunlar." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar